Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Agaro želė iš šviežių apelsinų sulčių

Šis želė tortas - vitaminų ir sveikatos šaltinis, čia net du trečdalius tūrio sudaro šviežiai spaustos apelsinų sultys. Tortui sustingdyti naudotas augalinės kilmės želatinas - agaras, dėl to ši želė yra tinkama vegetarams. Apie agarą plačiau pasiskaitykite čia. Jei apelsinų sultys labai saldžios, galite sumažinti nurodytą cukraus kiekį.

Jums reikės:

  • 1 l šviežiai spaustų apelsinų sulčių (išspauskite apie 12-15 apelsinų);
  • 150 g cukraus;
  • 0,5 l vandens;
  • 12 g agaro miltelių;
  • 1 riekelės nulupto apelsino.

Ruošimo eiga

Želė torto formą įdėkite į šaldytuvą, kad sušaltų. Puode užvirkite vandenį, suberkite cukrų ir išmaišykite. Kai cukrus ištirps, į puodą ir lėta srovele nuolat maišant supilkite agarą. Kai agaras ištirps ir skystis sutirštės, puodą nukaiskite. Supilkite apelsinų sultis. Į želė formos dugną įdėkite apelsino riekelę ir užpilkite keliais šaukštais želė skysčio. Įdėkite minutei-dviem į šaldytuvą. Kai apelsino riekelė sustings, supilkite visą likusį želė skystį ir pastatykite į šaldytuvą aušti ir stingti. Agaro želė susitingsta labai greitai, dėl to po 1,5-2 valandų galėsite mėgautis gaivia želė. Išverčiant želė iš formos, indo šildyti nereikia, tiesiog atplėškite pirštais želė nuo formos kraštų, krestelkite apvertus, ir želė iškris.

Išeiga: apie 1,6 l tūrio želė tortas.