Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Vanilinis jogurto sūrio desertas

Šį skanėstą pradėkite ruošti iš vakaro. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris. Sūrio gaminimo principas labai paprastas: jogurte apie pusę visos masės sudaro išrūgos, ir mums reikia tas išrūgas atskirti. Jogurtas pakabinamas šaltoje patalpoje ar šaldytuve keliuose sluoksniuose marlinio audinio ir per tam tikrą laiką išrūgos išvarva. Išrūgų neišpilkite - tai pati geriausia rūgšti priemonė naminiam saldaus pieno sūriui - „panyrui" gaminti. Likęs marlėje susikondensavęs darinys ir yra jogurto sūris - šilkinis, minkštas, blizgantis, glotnus, lygus, be jokių gumuliukų. Jogurto sūrį gaminkite tik iš naminio jogurto - pirktinis jogurtas yra homogenizuotas, dėl to išrūgos neatsiskirs. Homogenizacija - tai procesas, kurio metu, priešingai, yra siekiama, kad produktas ilgainiui neišsisluoksniuotų, t.y. iš pieno produktų neatsiskirtų nei riebalai, nei išrūgos.

Jums reikės:

  • 750-800 ml nerūgštaus naminio jogurto, gaminto iš neilgai virto pieno (receptą rasite čia);
  • 50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį);
  • ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties, natūralios vanilės arba šaukštelio natūralios vanilės koncentrato;
  • pusės nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės (citriną nuplaukite po karštu vandeniu ir nušveiskite šveistuku).

Ruošimo eiga

Į tinklelinį sietą įklokite trisluoksnį marlinio audinio gabalą, sietą uždėkite and dubens ar nedidelio puodo, į sietą supilkite jogurtą. Jei yra galimybė, marlinį audinį su jogurtu pakabinkite, po juo pastatykite indą išrūgoms surinkti. Pastatykite šaldytuve nakčiai arba mažiausiai 12 valandų. Per tą laiką iš jogurto išvarvės išrūgos, jogurtas sutirštės, ir tūris sumažės perpus. Po nurodyto laiko išrūgas atidėkite, panaudosite jas „panyrui" gaminti, o sūrį sukrėskite į dubenį. Jei konsistencija tinkama, sūris iškris pats kaip vientisas gabalas ir nereiks jo iškabinti šaukštu. Į sūrį įsukite cukrų, pasirinktą vanilės formą, citrinos žievelę. Viską gerai išplakite. Desertas yra tirštas, išlaiko jam suteiktą formą. Patiekite desertiniuose indeliuose, pabarstytą tarkuota citrinos žievele.

Išeiga: 2-3 porcijos.