Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Turkiškas „bulgur“ kruopų užkandis su pomidorais - "Kisir"

Šis „mezze" - užkandis arba salotos - labai populiarus Turkijoje, Izraelyje ir kaimyninėse šalyse. Užkandis gali būti ruošiamas tiek su troškintais, tiek ir su šviežiais pomidorais, o nepakartojamą ir savitą skonio atspalvį suteikia šviežios mėtos. Jei turite stambaus malimo „bulgur" kruopas, sekite recepte nurodyta ruošimo eiga, tačiau jei Jūsų „bulgur" smulkaus malimo, tiesiog užpilkite kruopas verdančiu vandeniu, uždenkite indą ir palikite brinkti. Išbrinkusias nukoškite. Šis užkandiss gali būti valgomas tiek šiltas, tiek ir atšaldytas, patiektas išgaubtuose „Iceberg" arba romėniškų salotų lapuose.

Jums reikės:

  • 200 g "bulgur" kruopų;
  • 600-700 ml pomidorų piurė (5-7 gerai sunokusius pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nunerkite odelę ir sutarkuokite burokine tarka arba sutrinkite elektrine daržovių kapokle);
  • 2 saliero stiebų (lapkočių);
  • pusės saldžiosios raudonos paprikos;
  • 1 nedidelės raudonos aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • šaukštelio druskos;
  • šaukštelio cukraus;
  • šaukšto citrinos sulčių;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • šluotelės šviežių mėtų;
  • šluotelės petražolių;
  • kelių salotų lapų užkandžiui patiekti.

Ruošimo eiga

Perplaukite „bulgur" kruopas, sudėkite į puodą, užpilkite dvigubu tūriu vandens, pasūdykite puse šaukštelio druskos ir virkite 12-15 minučių, kol kruopos suminkštės, o vanduo susigers. Papriką ir salierų lapkočius susmulkinkite mažais kubeliais, mėtas ir petražoles nuplaukite ir smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite asafetidą ir sudėkite aštriąją papriką. Skrudinkite prieskonius kelias sekundes ir supilkite pomidorų piurė. Pasūdykite likusia druska ir pasaldinkite šaukšteliu cukraus. Troškinkite pomidorų piurė ant vidutinės ugnies kartkartėmis pamaišydami, kol tyrė sutirštės, o tūris sumažės perpus. Pomidorų tyrę supilkite į išvirusias „bulgur" kruopas ir išmaišykite. Atidėkite, kad šiek tiek atauštų. Praaušusią masę pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite citrinos sultis, smulkintas daržoves ir žalumynus. Patiekite kaip užkandį išgaubtuose salotų lapuose.

Išeiga: 4-5 porcijos.