Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Didžiosios pupos su pankoliu ir cukinijomis

Labai gardžios, minkštos kaip sviestas didžiosios baltos daržo pupos, įsuktos cukinijų liežuvėliuose ir pagardintos pankoliu bei „curry" prieskonių mišiniu - labai lengvai pagaminamas ir maistingas valgis: tereikia prisiminti iš vakaro užmerkti pupas. Nors pagrindą sudaro ankštiniai, patiekalas yra pakankamai lengvai virškinamas, nes pupos yra labai gerai suvirtos, o asafetida visuomet puikiai padeda įveikti sunkiau virškinamus ankštinius. Žinoma, šį patiekalą valgykite tik dienos metu, kol virškinimo ugnis yra pati stipriausia.

Jums reikės:

  • 400-450 g didžiųjų baltų daržo pupų, užmerktų iš vakaro šaltame vandenyje;
  • 3-4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • kupino šaukštelio "curry" prieskonių mišinio;
  • 1 vidutinio dydžio pankolio gumbo;
  • ½ šaukštelio asafetidos;
  • 2 nedidelių žalių cukinijų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • šluotelės smulkiai sukapotų krapų ir petražolių;
  • 1,5 šaukštelio druskos;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Atkreipkite dėmesį:

  • Lengviausiai virškinami tik labai gerai suvirę ankštiniai, dėl to pupos gali būti ir šiek tiek sukritusios ar išsileidusios.

Ruošimo eiga

Vandenį, kuriame mirko pupos, nupilkite, pupas sudėkite į puodą, užpilkite nauju vandeniu, pasūdykite šaukšteliu druskos ir virkite apie 45 minutes arba kol visiškai suminkštės (greitpuodyje 15-20 minučių). Išvirusias nukoškite, nuoviro neišpilkite - jo prireiks padažui ruošti. Cukinijas supjaustykite skersai įstrižais plonais liežuvėliais, pankolio gumbui išpjaukite šerdį ir stambiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir ant pakankamai stiprios ugnies iš abiejų pusių apskrudinkite cukinijų liežuvėlius. Cukinijų neperkepkite - jos neturi visiškai suminkštėti. Apkepusias išimkite ir atidėkite. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite pankolį. Kepkite pankolį ant nedidelės ugnies maišydami, kol švelniai apskrus ir suminkštės, suberkite asafetidą bei „curry" prieskonių mišinį. Išmaišykite, kad prieskoniai padengtų pankolio gabalėlius. Sudėkite nukoštas pupeles, pasūdykite likusia druska, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, užpilkite samčiu pupų nuoviro. Turinį išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes. Pabaigoje sudėkite skrudintus cukinijų liežuvėlius, supilkite citrinų sultis, sudėkite žalumynus, atsargiai išmaišykite ir patiekite dar karštą.

Išeiga: 3-4 porcijos.