Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Izraelietiški avinžirnių gruzdukai – „Falafel“

„Falafel" - tai prieskoniais pagardinti avinžirnių kroketai. „Falafel" gaminami iš mirkytų avinžirnių, sumalamų su prieskoniais į tirštą košę, iš kurios formuojami apvalios formos rutuliukai, gruzdinami karštame aliejuje. Avinžirnių gruzdukai yra izraelietiškas valgis, klasikiniu būdu patiekiami pitoje (duonelėje su ertme), pagardinti citrinos sultimis atmieštu "Tahini" padažu, „humusu" arba „Baba Ghannouj", o taip pat šviežiomis daržovėmis ir žalumynais. Skaniausi švieži ir karšti, tačiau ne blogiau susivalgys ir ataušę.

Jums reikės:

  • 200 g avinžirnių, užmerktų iš vakaro šaltame vandenyje;
  • gabalėlio kopūsto (apie 100-120 g);
  • didelio pundelio petražolių ir kalendros žalumynų, gerai nuplautų ir stambiai sukapotų;
  • ½ šaukštelio asafetidos (kvapniosios ferulos);
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • šaukštelio malto kmyninio kumino;
  • „ant peilio galo" aštriosios paprikos miltelių;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1,5 šaukštelio druskos;
  • augalinio aliejaus gruzdinimui.

Ruošimo eiga

Vandenį, kuriame mirko avinžirniai, nupilkite, avinžirnius perplaukite ir sudėkite į virtuvinį kombainą su peiliais (elektrinę daržovių kapoklę arba elektrinę mėsmalę). Sudėkite kopūstą, žalumynus, prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Sukapokite turinį iki tirštos vienalytės košės. Formuokite šiek tiek didesnius nei stalo teniso kamuoliukai dydžio lygius, dailius rutuliukus. Gilioje keptuvėje įkaitinkite gruzdinimui skirtą aliejų. Dėkite po kelis gruzdukus į įkaitusį aliejų, taip, kad laisvai plaukiotų. Kepkite ant mažesnės nei vidutinė ugnies vartydami, kol stipriai apskrus. Jei gruzdukus išimsite per anksti, viduje liks neiškepę. Iškepusius išgriebkite kiaurasamčiu ant sieto, popierinio rankšluosčio ar servetėlių, kad nuvarvintumėte arba sugertumėte riebalų perteklių. Galite patiekti su padažu, garnyru ir salotomis kaip įprastus kotletukus, tačiau skaniausia keptose kišenėlėse su humusu" arba Baba Ghannouj" ir šviežių daržovių salotomis bei žalumynais (žr. nuotraukoje aukščiau).

Išeiga: 4 porcijos.