Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Baklažanų ir „bulgur“ kruopų plovas

Šis gardus plovas yra ruošiamas su „bulgur" kruopomis. „Bulgur" gaminamos iš skaldytų kviečių, vartojimui yra parduodamos nuvalytomis sėlenimis, taip pat išbrinkintos, o vėliau išdžiovintos. Dėl tokio apdorojimo būdo kruopos gan greitai išverda, o šiam vos ne akimirksniu paruošiamam plovui yra tinkamiausios. Plovas ruošiamas su lydytame svieste apkeptais baklažanais, pagardintas kedro riešutais ir šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Puikus valgis, kai iš tikrųjų turite mažai laiko.

Jums reikės:

  • 1 didelio baklažano;
  • 3-4 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus;
  • 0,5 l daržovių nuoviro (sultinio). Receptą rasite čia;
  • 125 g "bulgur" kruopų;
  • 3 šaukštų kedro riešutų;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • nubraukto šaukštelio druskos.
  • po šluotelę smulkiai sukapotų krapų ir petražolių;
  • 3 citrinos skiltelių.

Ruošimo eiga

Kol verdate daržovių nuovirą, baklažanus supjaustykite 1cm storio riekelėmis, riekeles padalykite ketvirčiais. Baklažanus sudėkite į sietą, gausiai pabarstykite druska, išmaišykite ir atidėkite į kriauklę 10-15 minučių. Tuo metu sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus, kol švelniai apskrus. Baklažanus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad nusiplautų druska. Suberkite baklažanus ant sausos švarios virtuvinės pašluostės ir nusausinkite. Pasiruoškite patogiai visus kitus produktus. Keptuvėje įkaitinkite išvalytą lydytą sviestą ir suberkite asafetidą. Po kelių sekundžių sudėkite baklažanus. Kepkite iš abiejų pusių vartydami, kol gardžiai apskrus ir suminkštės. Kol kepa baklažanai, nukoškite daržovių nuovirą. Į keptuvę ant baklažanų suberkite sausas „bulgur" kruopas, išmaišykite ir tuoj pat užpilkite nurodytu kiekiu daržovių nuoviro. "Bulgur" kruopos labai greitai ir gausiai sugeria drėgmę. Turinį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol skystis susigers, o kruopos suminkštės. Pabaigoje suberkite skrudintus kedro riešutus, sudėkite žalumynus ir išmaišykite. Po poros minučių nukaiskite. Patiekite dar karštą su skiltele citrinos, kurią prieš valgant išspauskite ant plovo.

Išeiga: 3 porcijos.