Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Makaronų ir daržovių apkepas su sūriu

Egzistuoja daugybė gardžių makaronų apkepo variantų, tačiau šis iš visos gausos išsiskiria savo ypatingai švelniu skoniu, kurį suteikia žiedinis kopūstas bei grietinė, ir tuo, kad yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių. Apkepą suriša sūris ir grietinėje brinkstantys makaronai. Leiskite apkepui dar šiek tiek pastovėti šilumoje, nes tik ką iškeptas ir verčiamas iš formos gali subyrėti.

Jums reikės:

  • 300 g kriauklelės arba bet kokios kitos formos smulkių makaronų (rinkitės vegetarinius, kurių sudėtyje nėra kiaušinio);
  • 200 g kietojo fermentinio sūrio (parmezano ar kitokio panašaus), sutarkuoto smulkia burokine tarka;
  • 350 g grietinės (arba 250 g grietinės ir 100 g natūralaus jogurto);
  • 600 g stambiai padalytų žiedinio kopūsto žiedynų (vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvutės);
  • 2 saldžiųjų raudonųjų paprikų;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • šaukštelio džiovinto raudonėlio ("oregano");
  • šaukštelio druskos apkepui ir pusės šaukštelio druskos žiedinių kopūstų virimui;
  • kelių lašų alyvuogių aliejaus kepimo formai ištepti;
  • apvalios 26 cm skersmens nepridegančios kepimo formos.

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 190oC. Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite retkarčiais vartydami apie pusvalandį arba kol odelė apskrus, o paprikos suminkštės. Iškepusias paprikas išimkite, įdėkite į karščiui atsparų polietileninį maišelį arba nedidelį uždaromą indą, uždenkite pašluoste, kad greitai neatauštų ir palikite 10-15 minučių „prakaituoti". Orkaitės neišjunkite, tik sumažinkite temperatūrą iki 175oC. Paprikas išimkite, nuvalykite odeles, išvalykite sėklytes ir supjaustykite juostelėmis. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite puse šaukštelio druskos ir sudėkite virti žiedinio kopūsto žiedynus. Žiedynus virkite apie 7-10 minučių ir, iki galo neišvirusius, išgriebkite kiaurasamčiu; šiek tiek ataušinkite. Supjaustykite smulkesniais gabalėliais. Vandenyje, kuriame virė žiedinis kopūstas, išvirkite makaronus. Virkite 3/4 laiko, nurodyto ant makaronų pakuotės. Makaronai pabaigs brinkti orkaitėje. Apvirusius nupilkite ir gerai nuvarvinkite. Dubenyje sumaišykite makaronus, sūrį, grietinę, sudėkite prieskonius, pasūdykite, įmaišykite žiedinį kopūstą ir paprikos juosteles. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir sukrėskite makaronų masę. Paviršių išlyginkite ir gerai suslėkite, kad liktų kuo mažiau oro tarpų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį arba kol paviršius gardžiai apskrus. Iškepusį laikykite pravertoje orkaitėje dar apie 20 minučių, kad susistovėtų. Apkepą išverskite ant didelės plokščios lėkštės ir patiekite. Skaniausias su naminiu pomidorų padažu. Taip pat galite patiekti su grietine arba žalumynų salotomis.

Išeiga: 6 porcijos.