Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Virtiniai su daržovėmis ir sojos faršu

Labai gardūs vegetariniai virtiniai arba koldūnai, įdaryti daržovėmis ir sojos faršu. Patiekalas skirtas visiems virtinių mėgėjams, turintiems kantrybės ir laiko arba pagalbininkų virtiniams lipdyti. Iš nurodyto kiekio virtinių išeina pakankamai daug, dėl to, jei visų iš karto nesuvalgysite, išvoliokite miltuose ir atidėkite šaldytuve kitai dienai arba tiesiog užsišaldykite.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 500 g pirmos rūšies miltų;
  • 300 ml vandens;
  • nubraukto šaukštelio druskos.

Įdarui:

  • 1 vidutinio dydžio morkos;
  • 200 g kopūsto;
  • pusės bet kokios spalvos saldžiosios paprikos;
  • 75 g sojos faršo;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • ¼ maltų laurų lapų;
  • ¼ maltų juodųjų pipirų;
  • šaukštelio džiovintų krapų;
  • 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • šaukštelio malto kmyninio kumino;
  • šaukštelio druskos įdarui ir dar šiek tiek vandeniui, kuriame virsite virtinius, pasūdyti.

Patarimas:

  • Jei abejojate, ar virtiniai neatsidarys virdami, galite supinti virtinių siūlę virvele.

 

Ruošimo eiga

Tešlai į erdvų dubenį prasijokite miltus, suberkite druską ir iš lėto maišant supilkite vandenį. Išminkykite vienalytę tąsią tešlą. Minkykite ne trumpiau kaip 5-7 minutes, tešla tuomet bus tąsi, tačiau iškočiota nesusitrauks. Tešlą įdėkite į polietileno maišelį arba apvožkite kitu mažesniu dubeniu ir atidėkite kambario temperatūroje valandai brinkti. Įdarui sojos faršą puode užpilkite vandeniu ir išvirkite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakelio. Išvirusį sojos faršą nukoškite. Morką ir kopūstą sutarkuokite burokine tarka, papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite asafetidą, maltus laurų lapus ir po kelių sekundžių sudėkite tarkuotas morkas bei paprikos kubelius. Kepkite daržoves maišydami, kol švelniai apskrus. Suberkite maltą kmyninį kuminą, sudėkite tarkuotą kopūstą. Kepkite daržoves uždengę keptuvę dangčiu ant vidutinės ugnies kol suminkštės. Sudėkite virtą sojos faršą, suberkite maltus juoduosius pipirus, džiovintus krapus, pasūdykite. Išmaišykite ir troškinkite, kol išgaruos perteklinė drėgmė, ir įdaras taps pakankamai sausas. Įdarą ataušinkite.

Tešlą perminkykite, atgnybkite gabalėlį ir iškočiokite kuo plonesniu lakštu. Stikline ar puodeliu išspauskite apskritus tešlos blynelius (apie 7 cm skersmens), į tešlos blynelio centrą dėkite po pusę šaukštelio įdaro, kraštus pirštais tvirtai užspauskite, kad verdant neatsidarytų. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite. Į verdantį vandenį sudėkite virtinių ruošinius, ir, kai virtiniai išplauks į paviršių, virkite dar 5-7 minutes. Išvirusius išgriebkite kiaurasamčiu ir patiekite užpylę grietine arba grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Veganinei versijai tiks sojų padažas.

Išeiga: apie 70-80 virtinių (6 porcijos).