Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Jogurto ir papajos gėrimas - “Papaya lassi”

Šis gėrimas iš tų, kurių gurkštelėjus pasaulis akimirksniui nustoja egzistuoti ir susitelkia vienoje stiklinėje. Tirštas, tarytum norėtųsi kabinti šaukšteliu, kreminės spalvos ir švelnaus papajos skonio, kuriame šalia vos pastebimai persipina medus, vanilė ir apelsinas. Gardžiausias, kuomet patiekiamas iš karto: ilgiau laikomame gėrime gali išsisluoksniuoti vanduo. Jei taip atsitiko, prieš patiekiant išplakite dar kartą. Jei norite skystesnio gėrimo, jogurtą galite atmiešti vandeniu.

Jums reikės:

  • 700 ml naminio jogurto (arba 500 ml jogurto ir 200 ml vandens, jei norite skystesnio „lassi");
  • 600 g minkštos prinokusios papajos;
  • 2 kupinų šaukštų rudojo cukranendrių cukraus;
  • 1 šaukšto minkšto arba skysto medaus;
  • kelių lašų natūralios vanilės esencijos arba "ant peilio galo" natūralios maltos vanilės ankšties;
  • šviežiai spaustų vieno didelio apelsino sulčių (apie 100-150 ml).

Ruošimo eiga

Papają nuplaukite, perpjaukite pusiau, išvalykite sėklytes, minkštimą išskobkite šaukštu arba papają nulupkite. Supjaustykite stambiais gabalėliais. Į kokteilinę sudėkite visus ingredientus ir gerai išplakite, kol ištirps cukrus, o "lassi" suputos. Išpilstykite į stiklines ir patiekite iš karto.

Išeiga: 1,5 l gėrimo.