Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Sūrus jogurto gėrimas su kmyniniu kuminu - "Cumin lassi"

Šis "lassi" visiškai kitoks - jis sūdytas ir su prieskoniais, šiuo atveju su kmyniniu kuminu. Tai vienas iš klasikinių "lassi" receptų: labai populiarus tiek Indijoje, tiek ir visame pasaulyje. Labai tinka prie sočių pietų, nes gerina virškinimą, ypač, jei išgersite kelis gurkšnius pusvalandis prieš valgį. Gaivina karštą vasaros dieną - vietoje vandens galite plakti su ledukais.

Jums reikės:

  • 500 g naminio jogurto (arba tiek pat pirktinio natūralaus jogurto);
  • 150 ml šalto vandens;
  • žiupsnio druskos;
  • ½ šaukštelio paskrudinto ir kavamalėje sumalto kmyninio kumino;
  • šaukšto citrinos sulčių (jei jogurtas rūgštus, tuomet nedėkite);
  • ¼ šaukštelio prieskonių mišinio garam masala.
  • Sudėkite visus ingredientus į kokteilinę ir gerai išplakite, kol ištirps druska. Patiekite stiklinėse, švelniai pabarstę maltu kmyniniu kuminu.

Patarimas:

  • Išplakite tiek "lassi", kiek suvartosite, ilgiau laikomame atsisluoksniuoja vanduo. Jei taip atsitiko, išplakite dar kartą.

Ruošimo eiga

Sudėkite visus ingredientus į kokteilinę ir gerai išplakite, kol ištirps druska. Patiekite stiklinėse, švelniai pabarstę maltu kmyniniu kuminu.