Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis - ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame, kai norisi kažko skanaus? Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. - „dehin"). Sūrio gaminimo principas labai paprastas: gerame jogurte apie pusę visos masės sudaro išrūgos, ir mums reikia tas išrūgas atskirti. Kad išrūgos atsiskirtų, mums reikalingas naminis jogurtas - pirktinis jogurtas čia netiks, nes yra homogenizuotas. Homogenizacijos tikslas priešingas - išlaikyti produktą vienalytį, kad neatsiskirtų vanduo, išrūgos, sultys, riebalai ir pan. Šį desertą galite sau ruošti pusryčiams - iš vakaro užmerkiate uogas, pakabinate šaldytuve jogurtą, o ryte greitai viską sumaišote ir - skanaus! Beje, tokie pusryčiai jogo mityboje yra vieni iš tinkamiausių - saldus skonis, uogos, jogurtas.

Jums reikės:

  • 1 l naminio jogurto;
  • 400-500 g braškių;
  • 200 g baltojo cukranendrių cukraus;
  • 3 šaukštų cukraus atskirai;
  • „ant peilio galo" natūralios vanilės sėklyčių  arba maltos natūralios vanilės ankšties (taip pat tiks keli lašai natūralios vanilės koncentrato).

Atkreipkite dėmesį:

  • Kadangi ir iš jogurto, ir iš uogų yra pašalintas skysčio perteklius, šis desertas yra pakankamai atsparus laiko poveikiui, ir šaldytuve gali išstovėti iki kitos dienos.

Ruošimo eiga

 Į tinklelinį sietą įklokite trisluoksnį marlinio audinio gabalą, sietą uždėkite and aukšto dubens ar nedidelio puodo, ir į sietą supilkite jogurtą. Pastatykite šaldytuve nakčiai arba mažiausiai 12 valandų. Per tą laiką iš jogurto išvarvės išrūgos, jogurtas ypatingai sutirštės, o tūris sumažės perpus. Braškes nuvalykite, perplaukite, supjaustykite gabalėliais ir užpilkite 200 g cukraus. Atidėkite tokiam pačiam laikui, kuriam atidėjote jogurtą. Cukrus ilgainiui ištirps, susidarys sirupas, kuriame braškės įgaus saldų skonį.

Po nurodyto laiko išrūgas atidėkite, panaudosite jas „panyrui" gaminti, o sūrį sukrėskite į dubenį. Jei konsistencija tinkama, sūris iškris pats kaip vientisas gabalas ir nereiks jo iškabinti šaukštu. Į jogurto sūrį suberkite 3 šaukštus cukraus, sudėkite pasirinktą vanilės formą ir viską gerai išmaišykite. Braškes nukoškite ir nuspauskite per sietą: sirupą atidėkite kitiems patiekalams gaminti, o nusausintas braškes sudėkite į jogurtą ir įmaišykite. Sirupą nukošiame tam, kad jogurtas neatsimieštų ir išlaikytų savo tirštą klampią konsistenciją. Patiekite atšaldytą.

Išeiga: 3-4 porcijos deserto.