Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Žiedinio kopūsto gruzdukai – „Gobi kofta“

„Kofta" - indiški daržovių kotletai arba maltiniai, patiekiami su padažais arba pagardais. Dažniausiai naudojamos daržovės tokio tipo valgiui yra bulvės, špinatai, kopūstai, žiediniai kopūstai ir baltieji ridikai. „Kofta" gali būti valgomi tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis prie kitų valgių. Gardžiausi su pomidorų padažu, tačiau tiks ir bet kokie kitokie padažai, o garnyrui galite rinktis ryžius, bulves, makaronus arba įvairių daržovių košes.

Jums reikės:

  • 400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba susmulkinto elektrinėje daržovių kapoklėje;
  • 2 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio, smulkiai sutarkuoto;
  • pusės žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • šluotelės smulkiai sukapotų kalendros žalumynų;
  • šaukštelio ciberžolės;
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • nubraukto šaukšto kmyninio kumino, paskrudinto sausoje keptuvėje ir stambiai sugrūsto prieskonių grūstuvėje;
  • 200 g avinžirnių arba paprastų žirnių miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1,5 šaukštelio druskos;
  • išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus gruzdinimui.

Patarimas:

  • Gardžiausi karšti, tačiau gali būti puikiu užkandžiu gamtoje ar sode, išsikepus iš anksto.

Ruošimo eiga

Į erdvų dubenį sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą, imbierą, aštriąją papriką, kalendros žalumynus, ciberžolę, maltą kalendrą, kmyninį kuminą. Turinį gerai permaišykite. Į kitą dubenį prasijokite avinžirnių miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską. Gilioje keptuvėje įkaitinkite pasirinktus riebalus ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Riebalų turi būti tiek, kad gruzdukai laisvai plaukiotų.

Miltų mišinį suberkite į dubenį su žiediniu kopūstu bei prieskoniais ir gerai išminkykite. Iš gautos masės suformuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Dėkite po 6-8 gruzdukus į įkaitusius riebalus. Iš pradžių gruzdukų nejudinkite, kad nesubyrėtų. Kuomet gruzdukai švelniai apskrus ir iškils į paviršių, galite atsargiai pamaišyti. Skrudinkite apie 7-8 minutes arba kol gardžiai apskrus. Iškepusius išgriebkite kiaurasamčiu ant sieto arba lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite dar karštus su ryžiais arba daržovių koše ir salotomis. Labai gardu su naminiu pomidorų padažu.

Išeiga: 16-20 gruzdukų.