Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Avokado, obuolių ir sezamo salotos

Šiose salotose skonį suteikia obuolys, aromatą - sezamas, o švelnumą - avokadas. Pabandykite paruošti šias salotas be druskos -  toks variantas nei skoniu, nei aromatu nenusileidžia aprašytajam ir yra puikus valgis, vertinantiems natūralų produktų skonį.

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio avokadų;
  • 1 didelio gardaus obuolio;
  • ¼ kinietiško kopūsto gūžės;
  • 2-3 kupinų šaukštų baltojo sezamo;
  • kelių šaukštų geros kokybės alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos.

Ruošimo eiga

Sausoje keptuvėje švelniai paskrudinkite sezamą ir atidėkite. Susmulkinkite kinietišką kopūstą, sudėkite į salotinę ir pabarstykite druska. Pertrinkite rankomis, kad suminkštėtų. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdį, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotinę. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į salotinę kartu su obuoliais ir kinietišku kopūstu. Suberkite sezamą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite ir patiekite iš karto su riekele duonos arba kaip garnyrą.

Išeiga: 3-4 porcijos.