Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Receptai
Makaronai su bazilikų pagardu – „Pasta Pesto“

Genuja, šiaurinio Italijos regiono – Ligūrijos – sostinė, yra vieta, kurioje, teigiama, gimė garsusis bazilikų, kedro riešutų ir parmezano pagardas „Pesto Genovese“. Žodis „pesto“, išvertus, reiškia „trinti, grūsti“; čia galima nuspėti ir lietuviško žodžio...

Plačiau
Itališki moliūgo virtiniai su parmezanu - "Gnocchi di Zucca"

Šie virtiniai (tariama „njokki di cuka“) yra puikus naujoviškas pakaitalas gal kiek įgrisusiems makaronams ar varškėčiams. Moliūgo virtinių recepto tėvynė – Šiaurės Italija. Šių mažų skanėstų paslaptis yra orkaitėje keptas, o ne vandenyje virtas moliūgas. Iš vienos...

Plačiau
Virtiniai su daržovėmis ir sojos faršu

Labai gardūs vegetariniai virtiniai arba koldūnai, įdaryti daržovėmis ir sojos faršu. Patiekalas skirtas visiems virtinių mėgėjams, turintiems kantrybės ir laiko arba pagalbininkų virtiniams lipdyti. Iš nurodyto kiekio virtinių išeina pakankamai daug, dėl to, jei visų iš karto...

Plačiau
Bulvių virtiniai šviežių pomidorų padaže – „Gnocchi alla Molisana“

Nors ir ne makaronai, tačiau pilnai gali juos pakeisti – puikus greitai paruošiamas patiekalas iš bulvių, patiekiamas su įvairiausiais padažais – pomidorų, sūrio, grietinės ir pan. Bulvių virtiniai kildinami iš centrinės Italijos ir čia žinomi kaip „Gnocchi alla Molisana“....

Plačiau
Makaronų ir daržovių apkepas su sūriu

Egzistuoja daugybė gardžių makaronų apkepo variantų, tačiau šis iš visos gausos išsiskiria savo ypatingai švelniu skoniu, kurį suteikia žiedinis kopūstas bei grietinė, ir tuo, kad yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių. Apkepą suriša sūris ir grietinėje brinkstantys...

Plačiau
Ryžių lakštiniai su daržovėmis ir sojų kubeliais

Ryžių makaronai pasižymi labai švelniu skoniu, greitai išverda ir sudaro puikų neutralų pagrindą bet kuriam patiekalui. Šiame patiekale ryžių lakštiniai ypatingai darniai dera su žalios spalvos daržovėmis, rytietišką atmosferą sukuriančiais prieskoniais ir sojų kubeliais....

Plačiau
Naminiai virtinukai su varške ir špinatais

Tai labai skanūs ir greitai paruošiami virtinukai su špinatais, saldaus pieno varške ir prieskoniais. Apetitą keliančia geltona spalva virtinukų tešlą nudažo ciberžolė. Šiems virtiniams paruošti reikės koldūninės, tačiau jei jos neturite, virtinukus galite daryti šiek tiek...

Plačiau
Grikių blynų tortas su braškėmis

Šis receptas leidžia Jums laisvai pakeisti ingredientus. Vietoje nesaldinto kondensuoto pieno ir vandens, galite įpilti 450 ml pieno. Vietoje nesaldinto kondensuoto pieno ir cukraus galite įpilti 200 ml saldaus kondensuoto pieno. Taip pat galite pagardinti blynus cinamonu arba vanile,...

Plačiau
Sūriais įdarytos kriauklelės

Kriauklelės makaronų forma prašyte prašosi kokio nors gardaus įdaro, pavyzdžiui, pertrinto „Ricotta“ sūrio, varškės ir parmezano su gausybe aromatingų žolelių. Kriauklelės panardintos į aromatingą naminį pomidorų padažą ir lengvai apskrudintos orkaitėje. Kepkite neilgai:...

Plačiau
Tibetietiški vegetariniai „momo“

„Momo“ – tai garuose virti koldūnai arba virtiniai, patiekiami karšti su įvairiausiais padažais, užpilti sultiniu ar pomidorų sriuba. „Momo“ yra nacionalinis Nepalo, Tibeto ir kitų Himalajų regiono tautų valgis. Vegetarinių „momo“ įdaras gali būti daržovinis, bulvių,...

Plačiau