Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Noriu žinoti...
Agaras – augalinė želatina

Agaras - augalinės kilmės želatina - trumpinys iš malajų kalbos „agar agar", yra mišinys kelių skirtingų angliavandenių ir kitokių medžiagų, išskirtų iš kelių rūšių jūrinių raudonųjų dumblių. Šiais laikais agaras gaminamas ilgai verdant jūros dumblius, vėliau...

Plačiau
Anyžius

Anyžius - vienmetis žolinis morkų ir petražolių šeimos augalas, botaniškai artimas pankoliui, kilęs iš Libano. Anyžius - labai aromatingas augalas, jo stiebas išauga iki 70 cm aukščio, žydi anyžius vasarą skėtiniais žiedynais, baltais ar šviesiai rausvais smulkiais žiedeliais....

Plačiau
Bazilikas

Bazilikas, aromatinis prieskoninis žalumynas, yra vienmetis žolinis augalas, plačiai kultivuojamas ir žinomas bemaž visame pasaulyje. Tai vienas iš prieskonių, kurio vartojimas įaugęs į bemaž viso pasaulio maisto gaminimo tradicijas. Yra naudojami keli baziliko porūšiai: šventasis,...

Plačiau
Burnotis – sugrįžęs iš praeities

Burnotis, be galo maistingas augalas, turi spalvingą ir gilią istoriją. Tarptautinis šio augalo pavadinimas „amaranth" kilęs iš graikų kalbos žodžio, reiškiančio „niekada nevystantis". Žinoma apie 70 šio augalo porūšių, tačiau sėkloms kultivuojami pagrindiniai trys -...

Plačiau
Ciberžolė

Ciberžolė - daugiametis žolinis metro aukščio aromatinis tropinis augalas, turintis stambius ovalius lapus, augančius tiesiai iš šakniastiebio, lapai nuo šviesiai iki tamsiai žalios spalvos. Iš pirmo žvilgsnio primena nendres. Ciberžolė priklauso imbierinių šeimai, o iš jos...

Plačiau
Cikorija

Cikorija - tai daugiamečio mėlynžiedžio žolinio augalo trūkažolės (lot. - Chicorium intybum) šaknys, kurios skrudintos ir maltos yra naudojamos maistui kaip kavos pakaitalas. Antraisiais augalo metais šaknys subręsta iki kumščio dydžio, tuomet anksti pavasarį iškasamos, vėliau...

Plačiau
Cinamonas

Cinamonas - iš Ceilono kilusio lauramedinių (Lauraceae) šeimos tikrojo cinamono medžio nulupta, išdžiovinta šakų vidinė žievė. Šia vidine žieve keliauja maistingos medžiagos nuo šaknų iki lapų, ir būtent šioje žievėje susikaupusios aromatingo eterio ląstelės. Cinamono...

Plačiau
Garstyčios

Garstyčios - tai kryžmažiedžių šeimos (Brassicaceae), artimos kopūstiniams, krienams, rapsui ir ridikui, augalo sėklos. Yra keletas rūšių garstyčių - baltosios (geltonosios, angliškos, vidutinio dydžio), juodosios (tikrosios, prancūziškos, smulkiausios) ir "sarepto" (rusiškos,...

Plačiau
Gvazdikėlis

Gvazdikėlis - stipriausiai kvepiantis iš visų pasaulio prieskonių. Gvazdikėlis kaip prieskonis - tai išdžiovinti neišsiskleidę visžalio gvazdikmedžio žiedpumpuriai. Šis medis pasiekia 10-20 metrų aukštį, žydi du kartus per metus smulkiais rausvais žiedeliais. Žiedynkotis...

Plačiau
Imbieras

Imbieras - tai pusantro-dviejų metrų aukščio nendrinio augalo šakniastiebis, tolimas bananinių šeimos giminaitis. Šiai šeimai taip pat priklauso kardamonas, ciberžolė ir kt. Žodis imbieras yra kilęs per lotynų kalbą iš sanskrito, kas reikštų ragai arba greičiau elnio ragai....

Plačiau