Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Vanilinis jogurto sūrio desertas

Šį skanėstą pradėkite ruošti iš vakaro. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris. Sūrio gaminimo principas labai paprastas: jogurte apie pusę visos masės sudaro išrūgos, ir mums reikia tas išrūgas atskirti. Jogurtas pakabinamas šaltoje patalpoje ar šaldytuve keliuose...

Plačiau
Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame, kai norisi kažko skanaus? Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“). Sūrio gaminimo...

Plačiau
Vietnamietiškas saldus avokado kokteilis – „Sinh To Bo“

Mums įprasta avokadą naudoti kaip daržovę – salotoms, užtepams, gėrimams, tačiau visuomet sūdytą ar rūgštintą. Šis kokteilis – saldus, ir dėl to pirmasis gurkšnis gali pasirodyti staigmena. Pats avokado vaisiaus minkštimas nei sūrus, nei saldus. Jo skonis – prėskas, dėl...

Plačiau
Džiovintų vaisių ir avinžirnių miltų traškučių saldainiai - "Luglu"

Jei neturite avinžirnių miltų (kitaip – turkiškų žirnių miltų, nuto miltų), pakeiskite juos paprastais žirnių miltais.

Plačiau
Manų kruopų chalva

Manų kruopų chalva – vienas populiariausių desertų Indijoje. Tai labai savotiškas, giliu karameliniu skoniu pasižymintis skanėstas. Pagrindinė geros chalvos ruošimo paslaptis – skrudinkite manų kruopas ant mažos ugnies labai ilgai – ne trumpiau nei 20 minučių, nuolat maišant....

Plačiau
Saldžios varškės rutuliukai su šafranu – “Kesar sandesh”

Indijos Bengali regionas garsėja savo saldumynais, o “sandesh” čia – saldumynų karalius. “Sandesh” skanėstui paruošti tereikia vos dviejų ingredientų – šviežio saldaus pieno sūrio ir cukraus. Pats procesas taip pat labai nesudėtingas, tačiau reikalauja atidumo ir...

Plačiau
Riešutų rutuliukai – “Kaju Akhrot Laddu“

Anakardžiai ir graikiniai (arba lazdyno) riešutai yra skrudinami ir susmulkinami, tuomet kaitinami sutirštintame piene, kol pasiekiama karamelės tirštumo konsistencija. Aušdama masė stingsta ir kietėja, dėl to nedelsiant suformuojami rutuliukai (laddu). Gardus ir sveikas skanėstas be...

Plačiau
Naminiai pistacijų ir imbiero ledai - "Kulfi"

„Kulfi“ yra tradiciniai indiški ledai. Kitaip nei vakarietiški ledai kiaušinių pagrindu, „kulfi“ yra sutirštinami išgarinant pieną verdant jį ilgą laiką ir pabaigoje įdedant kukurūzų krakmolo. Indijoje „kulfi“ šaldo vienkartiniuose moliniuose ar aliumino indeliuose arba...

Plačiau
Jogo pusryčiai. Džiovinti vaisiai jogurte su prieskoniais

Šiame patiekale nėra naudojama cukraus, tačiau gardėsis nepaisant to yra labai saldus. Per naktį džiovinti ir cukrinti vaisiai atiduoda saldumą ir aromatą rūgštokam jogurtui, suminkštėja ir išbrinksta. Netikėtai gardus patiekalas, ypatingai tinkamas jogo pusryčiams. Beje, pagal...

Plačiau
Sniegas vasarą. Kokosiniai varškės ledai

Ar gali būti kas nors puikiau karštą vasaros dieną už mažą kąsnelį sniego? Ypač jei tas sniegas iš varškės, kokosų ir dar kvepiantis vanile…

Plačiau