Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Receptai
Vanilinis jogurto sūrio desertas

Šį skanėstą pradėkite ruošti iš vakaro. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris. Sūrio gaminimo principas labai paprastas: jogurte apie pusę visos masės sudaro išrūgos, ir mums reikia tas išrūgas atskirti. Jogurtas pakabinamas šaltoje patalpoje ar šaldytuve keliuose...

Plačiau
Išvalytas lydytas sviestas “ghee” – skystas auksas

Per amžius „ghee" buvo gerovės simbolis Indijoje. Tai - skystas auksas. Kas namuose turėdavo gausybę šio lydyto sviesto, buvo teigiama, kad jis yra visomis prasmėmis turtingas žmogus. Vedų kultūroje „ghee" yra vadinamas „maistu smegenims", yra tiek fizinės, tiek ir dvasinės...

Plačiau
Šiltos ir aštrios lęšių salotos su imbieru

Šis patiekalas – tai greičiau lengvas užkandis, nei salotos. Dėl šiame patiekale naudojamų prieskonių derinio, lęšiai nesukelia jokių virškinimo sunkumų. Imbiero ir aitriosios paprikos aštrumas reikalingas sudėtingiems baltymams, esantiems lęšiuose, padėti suskaidyti. Čia taip...

Plačiau
Indiškas naminis pomidorų padažas – “Tamatar chutney”

Šis padažas – lyg ir nieko ypatinga, lyginant su tais, kuriuos galime nusipirkti parduotuvėse, tačiau jis be jokių konservantų, krakmolo, homogenizatorių, stabilizatorių, acto, pagamintas namuose, su meile ir prieskoniais, dėl to gerokai skanesnis. Jūs galite čia pasireikšti...

Plačiau
Aštrus ir saldus ananasų pagardas (čatnis)

Ananasas vegetarinėje virtuvėje - ne vien saldus desertinis vaisius. Daugumai patiekalų jis naudojamas būtent kaip saldžiarūgštė daržovė. Šiuo atveju - tai ananasų pagardas - čatnis („chutney"). Čatnis yra saldus, rūgštus ar aštrus, prieskoniais aromatizuotas pagardas iš...

Plačiau
Indiškos kopūstų salotos – „Gobhi pachadi“

Tai labai savotiškos salotos, savo esme primenančios mums įprastas kopūstų salotas, tačiau tinkamai parinkti įmantrūs priedai ir prieskoniai suteikia joms indiško autentiškumo. Galite patiekti iš karto kaip garnyrą, tačiau šios salotos yra atsparios laiko poveikiui, dėl to galite...

Plačiau
Indiška plokščioji brokoliais ir „panyru“ įdaryta duona – “paratha“

Švelnus aksominis brokolių ir šviežio šilto panyro įdaras sudaro ryškų kontrastą plonam ir traškiam tešlos apvalkalui. Tai dar vienas įdarytos plokščiosios indiškos duonos variantas. „Panyrą“ šiai duonai ruoškite tuo pačiu metu – įdarui jis reikalingas kuo šviežesnis,...

Plačiau
Suraityta plokščioji indiška duona – “Lachha paratha”

Tai vienas iš klasikinių plokščiosios indiškos duonos receptų. Ingredientais ir tešlos minkymo būdu niekuo nesiskiria nuo jau aprašyto recepto (žiūrėkite čia). Tačiau ši duona sluoksniuojama ypatingu savitu būdu – duonos paplotis iškočiojamas, ištepamas sviestu ir suraitomas...

Plačiau
Indiška sluoksniuota duona – “paratha”

Vienos iš pačių populiariausių ir žymiausių Indijos duonų, “paratha”, yra kepamos ant įkaitinto plokščio paviršiaus, o kepant yra apšlakstomos išvalytu lydytu sviestu (ghee), kad taptų dar traškesnės ir skanesnės. Tešla yra iškočiojama, ištepama sviestu, sulenkiama,...

Plačiau
Indiški trapučiai arba krekeriai - "Matthi"

Šiuos trapučius labai paprasta pagaminti. Valgykite trapučius prie sriubos, daržovių patiekalų, sūrio, jogurto padažų ir pan., arba kaip atskirą užkandį. Jei norite, kad trapučiai būtų saldesni, sumažinkite druskos kiekį, o į vandenyje, kurį pilsite į tešlą, ištirpinkite...

Plačiau