Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Užkepti ryžiai, įdaryti troškintomis daržovėmis - „Biriyani“

Šį nepakartojamo skonio apkepą susiruoškite kepti savaitgalį ar kuomet laukiate svečių. Apkepui paruošti reikia šiek tiek laiko, dėl to paprastą darbo dieną gali jo pristigti. „Biriyani“ reiškia krosnyje užkeptus ryžius, įdarytus įvairiausiais gardžiais įdarais. Šis...

Plačiau
Manų kruopų sklindžiai su kopūstais

Naujoviški, dar neragauti, be galo spalvingi ir lengvai virškinami manų kruopų sklindžiai gali tapti Jūsų mėgiamiausiais, juolab, kad daugiau nei pusę sklindžių masės sudaro daržovės ir jogurtas. Sklindžiai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių. Jei pasiruošite iš anksto,...

Plačiau
Plovas su „panyru“ ir saldžiais prieskoniais

Saldieji prieskoniai – gvazdikėliai, cinamonas, šafranas - labai dera prie ryžių, o jų saldumą pratęsia geltonosios razinos. Nepaprastai gardus ir spalvingas plovas, galintis paįvairinti Jūsų pietų meniu ir neabejotinai nustebinti svečius.

Plačiau
Baklažanai, užkepti balandų sėklose („quinoa“)

Tai nepaprastai gardus valgis, nukeliantis mus mintimis į tolimąją Pietų Ameriką. „Quinoa“ (tariama – „kinva“, lot. Chenopodium quinoa) arba bolivinė balanda yra kilusi iš Pietų Amerikos šiaurinės dalies, buvo sukultūrinta Titikakos ežero regione Anduose maždaug 5000 metų...

Plačiau
Perlinių kruopų kopūstas

Perlinės kruopos dažnai nepelnytai pamirštamos, nors yra be galo vertingas maistas ir vegetarinėje mityboje galėtų užimti svarbią vietą. Jų sudėtyje yra nemažai mineralinių medžiagų: natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, o taip pat lizino – aminorūgšties, reikalingos baltymų...

Plačiau
Itališka kukurūzų piurė su parmezanu - "Polenta"

Kukurūzų kruopų piurė – „polenta“, ruošiama iš geltonų kaip auksas kukurūzų kruopų, yra Šiaurės Italijos kasdieninis maistas. Tai yra šiltas, paprastai paruošiamas valgis, puiki alternatyva bulvių ir manų košei. Nors šis patiekalas ruošiamas labai nesudėtingai, visgi...

Plačiau
Darnus kaliaropės ir pastarnoko duetas

Kaliaropė ir pastarnokas – puikios rečiau naudojamos žieminės daržovės, sulaukiančios gerai įruoštuose rūsiuose ankstyvo pavasario. Šiame recepte daržovės verdamos bolivinės balandos kruopų garuose – kol išverda kruopos, išsitroškina daržovės. Garuose virtos daržovės...

Plačiau
Saldžios varškės ir kukurūzų kruopų pudingas

Šis skanėstas pagaminamas akimirksniu, dėl to tinkamas ruošti net ir labiausiai užsiėmusiems. Užtruksite vos 10 minučių, kol viską sumaišysite, o kol pudingas keps, galėsite ilsėtis. Tešla ruošiama nenaudojant kiaušinių, dėl to šis valgis yra vegetarinis. Kukurūzų kruopos,...

Plačiau
Kokosiniai ryžiai

Šiam ryžių patiekalui naudojamas šviežias tarkuotas kokoso riešutas – pagrindinis šio patiekalo ingredientas, nulemiantis šio valgio skonį ir aromatą. Džiovintos kokoso drožlės, parduodamos parduotuvėse, šiuo atveju netinka. Ryžiai šiam patiekalui ruošiami pagal senovinį...

Plačiau
Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Labai kvapnus, margas ir spalvingas ryžių troškinys su baklažanais ir riešutais idealiai tinka tuomet, kai norisi kažko rytietiško. Galite patiekti su kinietiškomis lazdelėmis.

Plačiau