Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Reto gardumo derinys – mėtos ir apelsinai

Pribloškiantis pirmasis gurkšnis ir energijos impulsas visai dienai. Viena taurė šios gaivos užtikrins visą vitamino C paros normą. Jei norite mažiau saldaus gėrimo, įpilkite daugiau vandens arba sumažinkite medaus kiekį.

Jums reikės:

  • Šviežiai spaustų apelsinų sulčių iš 10 apelsinų (apie 0,8-1l);
  • 1 citrinos sulčių;
  • 3-4 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio;
  • 100 ml labai karšto vandens;
  • 6-8 šakelių šviežių mėtų;
  • ½ šaukštelio malto kardamono;
  • šaukštelio rudojo cukraus;
  • šaukšto medaus;
  • 200 ml vandens;
  • dubenėlio ledukų.

Ruošimo eiga

Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkiąja burokine tarka ir užpilkite karštu vandeniu. Atidėkite 10 minučių, kad prisitrauktų. Mėtas nuplaukite ir nuskabykite lapelius. Viršūnėles atidėkite papuošimui. Kotelius išmeskite. Mėtas sudėkite į kokteilinę, suberkite cukrų ir sutrinkite į tyrelę. Cukrus padės sutrinti mėtas - kitaip lapeliai išsilakstys po kokteilinę. Supilkite apelsinų ir citrinos sultis, vandenį, per sietą nukoškite imbierą - imbierinį vandenį supilkite į kokteilinę, tarkius nuspauskite ir išmeskite. Sudėkite medų, kardamoną ir ledukus. Viską gerai išplakite. Išpilstykite į taures, papuoškite mėtų viršūnėlėmis ir patiekite iš karto - kol dar putoja.

Išeiga: 4 porcijos.