Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Maisto ruošimo paslaptys ir atviravimai
Atgal
Maisto spalva

Augalų spalvos yra viena didžiausių gyvenimo grožybių. Žali atspalviai miškuose ir laukuose, violetiniai, geltoni ir raudoni vaisiai ar žiedai skelbia mums apie gyvybingumą, atsinaujinimą, šviežumą ir džiugina akį. Niekur kitur gyvose būtybėse nevyksta toks intensyvus oksidacijos...

Plačiau
Apie druską

Pagal ajurvedą, druska, pagrindinė sūraus skonio nešėja, yra aktyvi, karšta, sunki ir riebi. Druska atpalaiduoja įsitempusią Vatą (mažina), įaudrina karštą Pitą (didina) ir apsunkina inertišką Kapchą (didina). Druska, natrio chloridas, yra paprastas neorganinis mineralas, esminis...

Plačiau
Kas kam tinka?

Šis sąrašas padės Jums gaminant patiekalą, kuriame dominuoja vienoks ar kitoks produktas, parinkti labiausiai derančius prieskonius. Čia nurodyti prieskoniai ne tik geriausiai tinka prie tam tikrų produktų pagal skonines savybes, bet ir padeda bei palengvina konkretaus produkto...

Plačiau