Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

„Tofu“ iešmeliai

„Tofu" - tai sojų pupelių sūris. Sojų pieną, varškę, sūrį, jogurtą naudoja savo racione veganai, keičiantys jais ne tik gyvulinės kilmės, bet ir pieniškus produktus. Geros kokybės sojų produktai - sveikas, augalinės kilmės baltymais turtingas maistas, galintis suteikti vegetarinei virtuvei begalinės įvairovės, tačiau tokie koncentruoti produktai jogos mityboje turėtų būti vartojami su saiku ir ne kasdien. Šis patiekalas skirtas nuolat skubantiems ir yra paruošiamas akimirksniu; leidžia pasireikšti Jūsų fantazijai, yra be galo spalvingas, patrauklus akiai ir gardus. Tereikia vos kelių gabalėlių spalvingų daržovių, medinių iešmelių ir „tofu".

Jums reikės:

  • 500 g švelniai sūdyto sojų sūrio (gali būti su kmynais arba krapais);
  • po pusę raudonos ir geltonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis;
  • pusės  jaunutės nedidelio skersmens cukinijos;
  • kelių brokolių žiedynų;
  • druskos (pagal skonį. Jei „tofu" stiprokai sūdytas, druskos galite nenaudoti);
  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • augalinio aliejaus kepimui;
  • 10 medinių iešmelių;
  • kelių šaukštų sojos padažo (nebūtinai).

Atkreipkite dėmesį:

  • Jei iešmelio turinį gerai suspausite, kad nebūtų tarpų, "tofu" prisigers kepamų daržovių sulčių ir skonio.
  • Galite patiekti su sojos arba su bet kokiu kitokiu mėgstamu padažu, pavyzdžiui, pomidorų.

Ruošimo eiga

Sojų sūrį supjaustykite 1-1,5 cm storio kvadratėliais. Patrumpinkite brokolių žiedynų kotelius, perpjaukite žiedynus išilgai pusiau. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, papriką - sojų sūrio kvadratėlių dydžio gabalėliais. Verkite po gabalėlį sojų sūrio ant iešmelių sluoksniuodami su daržovėmis. Iešmelio turinį gerai suspauskite, kad nebūtų tarpų.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelis iešmelius ir apkepkite visas keturias iešmelio puses po 1,5-2 minutes ant nedidelės ugnies. Kepkite uždengę keptuvę, kad suminkštėtų daržovės. Iešmelius kepant pabarstykite druska, pabaigoje - maltais juodaisiais pipirais. Patiekite po kelis iešmelius su virtais ryžiais, apšlakstę sojų padažu.

Išeiga: 10 iešmelių (3-4 porcijos).