Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Daržovių maltiniai ryžių ir avinžirnių miltų tešloje ("Bhaji")

„Bhaji" - tai tam tikra skrudintų daržovių tešloje rūšis, kuomet į tešlą merkiamas ne atskiras daržovės gabaliukas, o smulkiai supjaustytos šiaudeliais ar net sutarkuotos daržovės. Patiekite kaip įprasta mūsų pietų stalui - su garnyru, padažais ir salotomis. Jei neturite avinžirnių miltų, drąsiai juos pakeiskite paprastais žirnių miltais. Maltiniai, kurių net tris ketvirtadalius sudaro daržovės - kas gali būti sveikiau?

Jums reikės:

  • ¼ kopūsto galvos;
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 1 nedidelės tamsiai žalios cukinijos;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • šaukštelio kalendros sėklų (švelniai sugrūstų prieskonių grūstuvėje);
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • šaukštelio malto skrudinto kmyninio kumino;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • 1,5-2 šaukštelių druskos;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 100 g avinžirnių miltų;
  • 100 g ryžių miltų;
  • išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus maltinių gruzdinimui.

Ruošimo eiga

Daržoves nuplaukite. Kopūstą supjaustykite kaip įmanoma plonesnėmis drožlėmis. Papriką išvalykite ir kartu su cukinija supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, išmaišykite ir sumaigykite rankomis. Suberkite prieskonius, kepimo miltelius ir abiejų rūšių miltus. Turinį gerai išmaišykite ir suminkykite. Iš daržovių druskos poveikyje išsiskyrusios sultys leis miltams suklijuoti daržoves į tešlą. Jei visgi miltai per sausi ir turinys nesulimpa, įpilkite 2-3 šaukštus vandens. Ir atvirkščiai, jei tešla per skysta, įdėkite šaukštą kurių nors miltų. Tešla turi būti kietoka. Išminkę tešlą atidėkite 10 minučių. Tuo metu nedidelėje gilioje keptuvėje arba puode užkaiskite pasirinktus riebalus. Kai riebalai įkais, formuokite kiaušinio dydžio ir formos maltinius ir dėkite į įkaitusius riebalus. Stenkitės, kad maltinio paviršius būtų lygus ir iš jo nestyrotų daržovės. Riebalų temperatūra turi būti tokia, kad maltinis galėtų kepti 5-7 minutes ir nesudegti. Tiek laiko reikia, kad suminkštėtų maltinyje esančios daržovės. Iškepusius maltinius išgriebkite kiaurasamčiu ir padėkite ant sieto, popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad nuvarvėtų ar susigertų riebalų perteklius. Patiekite dar karštus su bet kokiu garnyru, mėgstamu padažu ir salotomis.

Išeiga: apie 20 maltinių.