Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Kakaviniai morkų keksiukai

Kvapnūs, šokoladiniai ir paruošiami vos per kelias minutes, o papildomai į receptą įtrauktos tarkuotos morkos leidžia keksiukams išdidžiai pasivadinti "sveikuoliškais". Keksiukai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių.

Jums reikės:

  • 100 g tirpinto išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba paprasto sviesto;
  • pusės skardinės saldinto kondensuoto pieno (200 g);
  • 3-4 kupinų šaukštų rudojo cukranendrių cukraus;
  • 1 smulkia tarka sutarkuotos didelės morkos (tarkių - 150 g);
  • 175 g pirmos rūšies miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 kupinų šaukštų juodosios kakavos;
  • 50 g stambiai sukapotų graikinių riešutų;
  • 50 g razinų;
  • ½ šaukštelio cinamono;
  • ½ šaukštelio malto džiovinto imbiero;
  • „ant peilio galo" maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės esencijos;
  • sviesto formelėms ištepti ir šiek tiek rupaus malimo kvietinių miltų formelėms pabarstyti;
  • šaukšto cukraus pudros keksiukų apibarstymui (nebūtinai).

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Į dubenėlį supilkite tirpintą sviestą suberkite cukrų, druską, maltą vanilę arba vanilės esenciją, supilkite kondensuotą pieną ir išsukite turinį iki purios masės. Įmaišykite morkų tarkius. Į atskirą dubenį prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, kakavą, riešutus, razinas, prieskonius ir išmaišykite. Į miltus supilkite saldžią sviesto masę ir tešlą gerai išsukite. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo, sunkokai sukama šaukštu. Keksiukų formeles ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Dėkite į formeles po kupiną šaukštą tešlos (užpildykite du trečdalius formelės tūrio). Kepkite 25 minutes, dar 5 minutes palaikykite pravertoje ir išjungtoje orkaitėje, kitu atveju keksiukų viduje gali likti drėgna tešla. Galite patikrinti sausu degtuku ar dantų krapštuku - jei įbestas pagaliukas ištrauktas yra sausas, keksiukai yra iškepę. Iš formelių išimkite keksiukams praaušus. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

Išeiga: 12 keksiukų.