Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Viskas apie ankštinius
Atgal
Džiovintų ankštinių ruošimo lentelė

Džiovintų ankštinių virimo laikas priklauso nuo jų rūšies, šviežumo, dydžio, išmirkymo, vandens kietumo ar minkštumo. Lentelėje nurodytas mirkymo laikas yra trumpiausias būtinas - Jūs galite mirkyti ilgiau. Vandens tūrio virimui santykis kartais pamatuotas pagal nemirkytų sausų ankštinių tūrį. Druska prailgina ankštinių virimo laiką, o virdami išmirkytus ankštinius greitpuodyje, nurodytą lentelėje virimo laiką sutrumpinkite apie 2-2,5 karto.

 

Ankštinių rūšis

Mirkymo laikas
valandomis 

Virimo vandens
tūris kartais

Virimo laikas
minutėmis

 Japoninės pupuolės
(aduki (adzuki)
beans)

 4-6

1-2 

45-60 

Tamsiai raudonos pupelės
(kidney beans)

8-12 

2-3 

60 

Kininės pupuolės
(black-eyed beans)

 1-2

 2-3

 45-60

Didžiosios pupos
(fava beans,
faba beans,
broad beans)

8-12 

 4

 60

Lenktasėklės arba sviestinės pupelės
(lima beans,
butter beans)

8-12 

2-3 

 60-90

Paprastosios daržinės pupelės

 8-10

 2-3

60-90 

Margosios pupelės

8-12

2-3

60-90

Sojos pupelės

8-12

4

120-240

Avinžirniai

8-12

2-3

60-90

Valyti skaldyti mažieji avinžirniai
(chholar dal,
chana dal)

4-6

3-4

 30-60

Valytos skaldytos indinės pupuolės
(urd dal,
urad dal)

1-2
galima
nemirkyti

3-4

30-45

Indinės pupuolės
(urad beans,
black gram)

 5-12

 3

45-60 

Skaldytos valytos spindulinės pupuolės
(split mung beans,
mung dal)

1-2
galima
nemirkyti

 3-4

30-45 

Nevalytos spindulinės pupuolės
(mung beans)

 4-8

 3-4

 45-60

Rausvieji lęšiai
(masoor dal)

 galima
nemirkyti

 2

 15-30

Lęšiai
(žalieji ir rudieji)

galima
nemirkyti

3

20-40

Skaldyti žirniai

 4-6

 3

35-50 

Džiovinti neskaldyti žirniai

 6-8

 3-4

35-50 

Skaldytas tikrasis kajanas
(toor dal, tovar dal,
split pigeon peas)

 1-3
galima
nemirkyti

3-4 

 30-45

/jogosmityba/

Atgal