Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Viskas apie ankštinius
Atgal
Džiovintų ankštinių ruošimo lentelė

Džiovintų ankštinių virimo laikas priklauso nuo jų rūšies, šviežumo, dydžio, išmirkymo, vandens kietumo ar minkštumo. Lentelėje nurodytas mirkymo laikas yra trumpiausias būtinas - Jūs galite mirkyti ilgiau. Vandens tūrio virimui santykis kartais pamatuotas pagal nemirkytų sausų ankštinių tūrį. Druska prailgina ankštinių virimo laiką, o virdami išmirkytus ankštinius greitpuodyje, nurodytą lentelėje virimo laiką sutrumpinkite apie 2-2,5 karto.

 

Ankštinių rūšis

Mirkymo laikas
valandomis 

Virimo vandens
tūris kartais

Virimo laikas
minutėmis

 Japoninės pupuolės
(aduki (adzuki)
beans)

 4-6

1-2 

45-60 

Tamsiai raudonos pupelės
(kidney beans)

8-12 

2-3 

60 

Kininės pupuolės
(black-eyed beans)

 1-2

 2-3

 45-60

Didžiosios pupos
(fava beans,
faba beans,
broad beans)

8-12 

 4

 60

Lenktasėklės arba sviestinės pupelės
(lima beans,
butter beans)

8-12 

2-3 

 60-90

Paprastosios daržinės pupelės

 8-10

 2-3

60-90 

Margosios pupelės

8-12

2-3

60-90

Sojos pupelės

8-12

4

120-240

Avinžirniai

8-12

2-3

60-90

Valyti skaldyti mažieji avinžirniai
(chholar dal,
chana dal)

4-6

3-4

 30-60

Valytos skaldytos indinės pupuolės
(urd dal,
urad dal)

1-2
galima
nemirkyti

3-4

30-45

Indinės pupuolės
(urad beans,
black gram)

 5-12

 3

45-60 

Skaldytos valytos spindulinės pupuolės
(split mung beans,
mung dal)

1-2
galima
nemirkyti

 3-4

30-45 

Nevalytos spindulinės pupuolės
(mung beans)

 4-8

 3-4

 45-60

Rausvieji lęšiai
(masoor dal)

 galima
nemirkyti

 2

 15-30

Lęšiai
(žalieji ir rudieji)

galima
nemirkyti

3

20-40

Skaldyti žirniai

 4-6

 3

35-50 

Džiovinti neskaldyti žirniai

 6-8

 3-4

35-50 

Skaldytas tikrasis kajanas
(toor dal, tovar dal,
split pigeon peas)

 1-3
galima
nemirkyti

3-4 

 30-45

/jogosmityba/

Atgal