Ar sviesto "ghee" pagrindinis privalumas?
-
- Ar sviesto "ghee" pagrindinis privalumas - pašalinti baltymai, kurie sudega ruošiant maistą ir tampa kancerogenais? Ar kas nors daugiau?
- Gaminti su sviestu "ghee" ir skaniau, ir kvapniau. Maistas įgauna visai kitokį skonį. Kas ragavo maisto, ruošto su "ghee", tai puikiai žino. Daugiau - "ghee" galima kepti ar virti daug kartų, jis nebedega (tik reikia perkošti nubyrėjusius maisto likučius). "Ghee" lengvai virškinamas - trumpos riebiųjų rūgščių molekulių grandinės, jame yra riebaluose tirpių vitaminų: A, D, E, K, yra iki 3% linolio rūgšties (antioksidantas); ghee tinkamas žmonėms, netoleruojantiems pieno produktų - iš jo pašalinta laktozė, ghee kaitinamas nebeskyla, ir nesusidaro sveikatai žalingi laisvieji radikalai; "ghee" atlaiko labai aukštas temperatūras - galima kaitinti iki 250 laipsnių; "ghee" galite laikyti ne šaldytuve - jis ilgai negenda ir kambario temperatūroje; "ghee" sudarytas tiek iš prisotintų, tiek iš neprisotintų riebiųjų rūgščių, reikalingų žmogaus kasdieninėje dietoje. "Ghee" gerina žarnyno veiklą. Jei yra polinkis į vidurių užkietėjimą, ruošiant maistą su "ghee", susitvarko žarnyno veikla. "Ghee" gali būti naudojamas net išoriškai - nušalus odą, persikaitinus saulėje, suskilosioms pėdoms, išsausėjus odai ir t.t.
Jūsų klausimas