Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Vieną kartą gavosi juodos spalvos...
    • Jau dukart bandžiau pasigaminti "ghee" sviestuko, bet jis, kai ataušo, vieną kartą gavosi juodos spalvos, kitą kartą - rudos kreminės. Ar aš jį perkaitinau ir ar jis dar tinkamas naudojimui?
      • Jei sviestas ataušęs tampa tamsus, pilkas, rudas ar net juodas - sviestą perkaitinote ir tokio nenaudokite. Suanglėja svieste esantys baltymai. Sviestas, net ir, atrodytų, laiku nukaistas, dar yra labai karštas, ir, jei staigiai neataušinti, jis verda toliau. Dėl to pasistenkite ataušinti kuo greičiau - pavyzdžiui, įstatykite į kriauklę su šaltu vandeniu. Tik nenuleiskite rankų, o kai išmoksite "pagauti" tinkamą puodo nukaitimo momentą, "ghee" atpirks visus tuos praradimus  Neatsidžiaugsite.
Jūsų klausimas