Ar ghee geriau už alyvuogių aliejų?
-
- Kuo sviestas "ghee" yra geriau uz aukštos kokybės alyvuogių aliejų?
- Sviesto "ghee" lyginti su alyvuogių aliejumi nėra prasmės, nes jų panaudojimas yra skirtingas. Alyvuogių aliejus yra naudojamas iš esmės šaltiems patiekalams, pavyzdžiui "extra" alyvuogių aliejus pakaitintas praranda visas savo savybes, dėl to naudojamas tik "gyvas" - salotoms, užpilams, padažams. Na nebent ką nors labai greitai pakepinti. Sviestas "ghee", atvirkščiai, naudojamas kaitinimui, ir yra atsparus aukštoms temperatūroms (jame kepti galima kelis ar net keliolika kartų), jis nesudega (tik reikia perkošti po kiekvieno kepimo). Kitas dalykas - visiškai skiriasi skoniai. Ant sviesto "ghee" paruošto maisto pamiršti neįmanoma. Lygiai kaip ir tam tikrų itališkų patiekalų be alyvuogių aliejaus negali įsisvaizduoti.
Jūsų klausimas