Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Ar reikia graibyti putas sviesto virimo pradžioje?
    • Ar reikia graibyti putas sviesto virimo pradžioje? Man atrodo, kad "ghee" taip būtų greičiau būtų paruošas.
      • Galima nugraibyti, ir daug kas taip daro. Aš negraibau, nes nugraibius putas sviesto "ghee" išeiga gaunasi gerokai mažesnė (sumažėja apie 10-20 proc. ). Šiaip putos nesutrumpina sviesto virimo laiko, jos šiek tiek pavirus išnyksta, ir, išsproginėjus oro burbuliukams, iškrenta nuosėdomis kartu su baltymais. Nugraibytose putose lieka šiek tiek baltymų, tačiau jos labai skanios ir jas galima sunaudoti - sudėjus į košes, sriubas ir pan.
Jūsų klausimas