Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Įmečiau eigoje trečią pakelį...
    • Gaminau sviestą "ghee" iš dviejų pakelių ir po kiek laiko sugalvojau įmesti trečią. Visas sviestas suputojo, sukilo, apipylė visą plytelę, iškrito juodos nuosėdos. Ar nesugadinau sviestuko, proceso eigoje įmesdama naują pakelį?
      • Be jokios abejonės, taip daryti negalima. Virimo proceso metu dalis kazeino jau buvo iškritusi, o Jūs įmetėte šviežio. Pienas, esantis naujai įmestame svieste staigiai užvirė, dėl to turinys suputojo, krito sviesto temperatūra, pertraukusi sviesto valymosi procesą.
Jūsų klausimas