Dėl citrinos rūgšties
-
- Citrinos rūgštis - cheminis maisto priedas, nieko bendra neturintis su citrinomis. Gal nereiketų recepte nurodyti citrinos rūgšties?
- Citrinos rūgštis yra chemiškai susintetinta medžiaga (E330), atkartojanti natūralią citrinos rūgštį, esančią praktiškai visuose vaisiuose, dažniausiai citrusiniuose, taip pat daugumoje daržovių. Sintetinė citrinos rūgštis yra leidžiamas priedas, ir maisto pramonėje naudojama turbūt taip pat plačiai, kaip ir druska ar cukrus (tik, aišku, gerokai mažesniais kiekiais). Turbūt nerasime parduotuvėse paruošto maisto, kuriame nebūtų citrinos rūgšties. Be to, tai turbūt yra pati patikimiausia ir greičiausiai suveikianti priemonė, naudojama šviežiam sūriui sukrekinti. Didelio blogio tame nėra, juolab, kad naudojate vos kelis gramus. Beje, jogos mityboje visuomet rekomenduojama naudoti kuo natūralesnį, "gyvesnį" maistą, tačiau čia nėra jokių griežtų taisyklių. Aš citrinos rūgštį naudoju labai retai kaip "ekstra" pagalbininką, jei pienas su citrinos sultimis ar turimu rūgščiu pieno produktu nesusitraukė. Tuomet jau griebiuosi kaip skęstantis šiaudo.
Jūsų klausimas