Kur dėti išrūgas?
-
- Galima šiek tiek plačiau apie tai, ką daryti su likusiomis geltonomis išrūgomis? Jų lieka pakankamai daug. Išpilti gaila...
- Išrūgos yra labai maistingos, jose yra tirpusis organizmui lengvai įsisavinamas kalcis ir daug kitų maistingų medžiagų: baltymų, vitaminų, mineralų. Išrūgos reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Išrūgos - tai pieno plazma, arba tai tas pats pienas, liekantis sukrekėjus kazeinui. Išrūgose virkite sriubas (naudokite vietoje vandens). Šviežias išrūgas naudokite makaronams, košėms virti, padažams ruošti, kepiniams, duonoms kepti (jei pagal receptą reikėtų vandens, pilkite išrūgas). Išrūgas senovėje kaimuose raugindavo ir gerdavo kaip gėrimą. Ir dabar ūkininkai parduoda raugintas išrūgas. Išrūgas maišo su natūraliomis šviežiai spaustomis citrusų sultimis, šviežiomis mėtomis bei medumi. Išrūgomis prausiasi veidą ir džiaugiasi jų skaistinamosiomis savybėmis. Išrūgos kitam sūriui ruošti pirmiausia turi būti suraugintos, kad būtų pakankamai rūgščios ir galėtų sukrekinti pieną. Pastatykite šiltoje vietoje parai-dviem. Rauginimo principas tas pats, kaip ir raugintumėte pieną. Surūgusias išrūgas pasidėkite šaldytuve kad neperrūgtų, o tinkamos naudoti yra kelias dienas - lygiai tiek pat, kiek koks nors rūgpienis.
Jūsų klausimas