Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Ar galima daryti "panyrą" iš rūgusio pieno?
    • Ar galima daryti "panyrą" iš rūgusio pieno? Turiu dieną per daug pastovėjusio naminio pieno, kuris jau rūgštokas, bet "panyrui" gal dar tiks?
      • Galima ir iš rūgusio, tačiau greičiausiai gausis nebe "panyras", o paprastas baltas varškės sūris. Gali būti rūgštokas, priklausomai nuo to, kaip stipriai pienas parūgęs. Ir dar - jei pienas parūgęs, rūgšties į jį pilti vargu ar bereikės - jis pats jau rūgštus ir sukrekės pakaitintas. Beje, jei "panyrą" darysite iš tik ką surūgusio pieno, sūris nebus rūgštus. Rūgštumas atsiranda, kai surūgęs pienas ilgai pastovi.
Jūsų klausimas