Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Turguje pirktas varškės sūris kuo skiriasi?
    • Kuo šis namie gamintas sūris/varškė skiriasi nuo parduotuvėje ar turguje perkamos paprastos baltos varškės/sūrio?
      • Parduotuvėse "panyro" nėra - ten parduodami sūriai ir varškė, sukrekinti iš rauginto pieno. "Panyras" - saldaus pieno sūris. Pagal Ajurvedą, rauginto pieno produktai turi kiek daugiau "radžas" (aktyvumo, kovos, veiksmo, kančių guna) energijos, o saldus pienas - "satvinis" (ramybės, harmonijos, pilnatvės guna). Kitas dalykas - parduotuvėse parduodamų sūrių ir varškės krekinimo fermentas gali būti gyvulinis - veršiuko skrandžio milteliai (renetas arba šliužo fermentas). Vadinasi, visi parduotuviniai sūriai (t.y. pienas) yra maišyti su gyvulinės kilmės produktais (t.y. mėsa), kas pagal Ajurvedą yra absoliučiai nesuderinama. Kitas dalykas - rauginto pieno varškės sūrio Jūs neiškepsite gabaliukais ir negalėsite naudoti kituose patiekaluose - nuo karščio jis subyra. Turguje pas ūkininkus Jūs galite surasti saldaus pieno sūrio ar varškės - beveik "panyro". Ir tai yra puiku, galite pirkti ir mėgautis. Nenorintiems kas kartą vargti darant "panyrą", tai puiki alternatyva. Ūkininkų sūris bus labiau suslėgtas, kietesnis, dažnai lengvai pasūdytas. Tik Jūs nežinote, kokios kilmės fermentą ūkininkai naudoja pienui sukrekinti (galima paklausti, dažniausiai jie naudoja raugintas išrūgas), kitas dalykas - ūkininkai neišplauna išrūgų. Jūs ruošiant panyrą, galite iš pieno varškės išrūgas išplauti, ir pasigaminti absoliučiai baltą švarų minkštą sūrį.
Jūsų klausimas