Apie pomidorų rūgštumą
-
- Gaminau valgį, kuriame reikėjo daug pomidorų - kepdami jie turėjo tapti padažu. Nors laikiausi receptūros, gavosi be galo rūgštu. Ką padariau ne taip?
- Gali būti, kad pataikėte ne visai tinkamą pomidorų rūšį - kai kurios jų rūšys yra išties rūgščios. Taip pat gali būti, kad per trumpai kaitinote pomidorus. Kuo ilgiau kepami ar troškinami pomidorai, tuo jie mažiau rūgštūs (ši technika Azijoje vadinama bhuno). Ir būtent dėl šios priežasties į patiekalą, kuriame yra pomidorai, būtinai dedamas cukrus. Cukrus yra privalomas kaitinamų pomidorų palydovas. Cukrus sušvelnina pakankamai agresyvios daržovės - pomidorų - karštį. Jei ilgiau kepinant pomidorus tyrė gaunasi pakankamai tiršta ar net sausa, pilamas vanduo. Šiaip dažniausiai patiekaluose su pomidorais turi būti pasiekiamas saldokas skonis, o rūgštis ir sūrumas turi būti juntami vienodai maloniai.
Jūsų klausimas