Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Apie pomidorų pastą
    • Gal galite daugiau papasakoti apie pomidorų pastą? Kuo ji skiriasi nuo pomidorų padažo?
      • Pomidorų pasta gaminama išimtinai vien tik iš pomidorų: trinti pomidorai yra prakošiami nuo sėklyčių, kaitinami, išgarinami ir taip sutirštinami. Tai yra grynų pomidorų masė be jokių priedų absoliučiai natūralaus pomidorų skonio. O mums įprasti pomidorų padažai yra gaminami iš tos pačios pomidorų pastos, atmiešiant ją, būtinai pridedant acto, druskos, cukraus, prieskonių, konservantų, skonio stipriklių, krakmolo ir t.t. Taigi, renkantis natūralesnį variantą siūlau rinktis pomidorų pastą. Galima, aišku, dėti ir padažą, tačiau jis jau turi papildomų skonių ir kartais yra per aštrus patiekalui. O iš pomidorų pastos namie galite pasigaminti savo pomidorų padažą: atmiešiate vandeniu iki pageidaujamos konsistencijos, pasūdote, įdedate pipiriukų, džiovintų žolyčių, prieskonių, šiek tiek cukraus - ir štai Jums puikus pomidorų padažas, plius gerokai pigesnis. Aš net pomidorų sultis namie gaminu pati iš pomidorų pastos: atmiešiu vandeniu, išmaišau ar išplaku, pasūdau - ir skanaus!
Jūsų klausimas