Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Dėl bulvių košės trynimo į piurė
    • Esu girdėjęs, kad košę trinant su greitu elektriniu mikseriu iki "blizgesio" kažkas negero atsitinka bulvių krakmolui. Nežinau, ar tai iš tikrųjų yra tiesa.
      • Krakmolingose daržovėse, tokiose kaip bulvės, ląstelėse yra krakmolo granulės, kurios verdant sugeria daug vandens ir išbrinksta. Tokiu būdu daržovė iš vandeningos (žalios, nevirtos), pavirsta sausa, biria. Tokias daržoves galima trinti atsargiai rankomis (grūstuve ar piesta), atskiriant ląsteles vieną nuo kitos, tačiau jų nesuardant. Taip trinant košę paprastai lieka gumuliukų. Siekiant tobulos piurė paprastai naudojama elektrinė trintuvė (blenderis, mikseris, virtuvinis kombainas). Tokiu būdu yra suardoma bulvės ląstelė, o krakmolo granulės išlaisvinamos. Laisvas krakmolas sugeria dar daugiau drėgmės, esančios košėje, sutirština piurė, ji tampa tiršta, klampi, lipni ir blizgi. Toks pats procesas vyksta ir skrandyje - kad skrandyje susivirškintų maistas, skrandžio sultys suardo maisto produktų ląsteles ir lygiai taip pat išvaduoja krakmolą, maistingas medžiagas, ląstelių skystį ir t.t. Taip kad blogo čia nieko nevyksta - tiesiog palengviname skrandžio darbą ir tiek...
Jūsų klausimas