Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Dėl jogurto miešimo vandeniu
    • Indai ir azijiečiai kažkodėl linkę jogurtą skiesti su vandeniu. Man įdomu - kam tai tarnauja? Dėl "pigesnės" išeigos?
      • Ne, pigumas čia turbūt ne pagrindinis faktorius. Pirmiausia, neplaktas jogurtas yra sunkiau virškinamas. Plakant jogurtą suardomos tam tikros pieno baltymų grandinės, ir jogurtas lengviau įsisavinamas. Tam pasitarnauja ir vanduo. Be to, Indijoje visuomet karšta, ir skystas jogurtas geriau gaivina. Vandeniu mieštus plaktus jogurtus geria ir visa Artimųjų Rytų Azija, pvz., turkiškas "Ayran". Trečia, jogurtą rekomenduojama gerti prieš valgį, kad sužadintų "Agni" - virškinimo ugnį, o vandenį rekomenduojama gerti prieš valgį, kad išplautų maisto likučius, paruoštų skrandį naujam maisto priėmimui - taigi vandeniu mieštas jogurtas atlieka abi šias funkcijas.
Jūsų klausimas