Dėl pieno riebumo
-
- Norėjau pasiteirauti - kokio riebumo pieną rekomenduotumėte? Kelis kartus esu bandžiusi gaminti su liesu pienu, bet jogurtas nesustingo, o buvo tąsus ir skystas. Kaip manote, čia pieno riebumo problema ar kaitinimo?
- Geriausiai naudoti ne liesesnį nei 2,5 proc. riebumo pieną. Bet problema ne riebume, laktobakterijos maitinasi pieno cukrumi, ir riebumas neturi jokios reikšmės. Jogurtas gali nepavykti dėl 2 priežasčių: per šalta aplinka, ir bakterijos nesidaugina. Paprastai šiltą vasaros dieną užtenka kambario temperatūros, žiemą reikia statyti jogurtą arčiau šilumos šaltinio, pvz. radiatoriaus, o tarpsezoniu gali neužtekti šilumos. Antra priežastis: kad jogurtas būtų tirštesnis, reikia pieną ilgiau pavirti - tuomet išgaruoja pieno vanduo ir lieka didesnis tankis pieno baltymų (pieno cukraus). Atitinkamai jogurtas greičiau sutirštėja.
Jūsų klausimas