Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Dėl pieno riebumo
    • Norėjau pasiteirauti - kokio riebumo pieną rekomenduotumėte? Kelis kartus esu bandžiusi gaminti su liesu pienu, bet jogurtas nesustingo, o buvo tąsus ir skystas. Kaip manote, čia pieno riebumo problema ar kaitinimo?
      • Geriausiai naudoti ne liesesnį nei 2,5 proc. riebumo pieną. Bet problema ne riebume, laktobakterijos maitinasi pieno cukrumi, ir riebumas neturi jokios reikšmės. Jogurtas gali nepavykti dėl 2 priežasčių: per šalta aplinka, ir bakterijos nesidaugina. Paprastai šiltą vasaros dieną užtenka kambario temperatūros, žiemą reikia statyti jogurtą arčiau šilumos šaltinio, pvz. radiatoriaus, o tarpsezoniu gali neužtekti šilumos. Antra priežastis: kad jogurtas būtų tirštesnis, reikia pieną ilgiau pavirti - tuomet išgaruoja pieno vanduo ir lieka didesnis tankis pieno baltymų (pieno cukraus). Atitinkamai jogurtas greičiau sutirštėja.
Jūsų klausimas