Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Dėl jogurto tąsumo
    • Ar jogurtas, pagamintas iš 30 minučių virto pieno turi buti tąsus? Vos įmanoma pasemti šaukštu.
      • Pienas ilgiau pavirtas prieš pasėjant jame laktobakterijas koncentruoja savyje daugiau pieno cukraus mažesniame skysčio kiekyje. Paprastai per 30 min. pieno tūris sumažėja 25-30% Iš tokio pieno pagamintas jogurtas yra labai tirštas ir tąsus. Tereikia tik jį suplakti ar gerai išmaišyti. Jei norite skystesnio jogurto, kitą kartą pabandykite gaminti iš trumpai virto pieno (užvirus iškart nukaiskite).
Jūsų klausimas