Dėl prasmirdusio jogurto
-
- Nors jogurto gamyba man jau buvo tapus kasdienybe (nebesuskaičiuoju, kiek kartų esu darius ir kiek litrų puikiausio jogurto suvalgius), bet paskutinius du sykius iš eilės jogurtas visiškai nesigavo. Kai jis galų gale surūgo, tai gavos pobjaurio kvapo rūgpienis-nerūgpienis. Praktiškai nevalgomas. Ir niekaip negaliu suprasti kodėl: pienas iš to paties ūkininko, jogurto raugas iš to paties "Dobilo", technologija ta pati šimtąkart bandyta, temperatūra patalpoje netgi šiltesnė nei žiemą... Ar tai gali priklausyti nuo pieno, ar nuo mėnulio fazės?
- Gali būti, kad nepavyko dėl pieno kokybės. Piene yra netinkamos sąlygos daugintis laktobakterijoms, o dauginasi netinkamos bakterijos ar mieliagrybiai, kurios pieną nesuraugina, o supūdo. Dėl to ir kvapas nemalonus. Negaliu visiškai atmesti ir mėnulio fazių, ypač tų, moteriškųjų. Pabandykite tiesiog kokį kartelį pagaminti jogurtą iš paprasčiausio parduotuvinio pieno, po kokio mėnesio sugrįžkite pas savo ūkininką.
Jūsų klausimas