Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Receptai
Tiršta žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Kuo šviežesni žirneliai, kuo mažiau juose krakmolo, tuo skanesnė ši sriuba. Čia puikiai tiks ir šaldyti žirneliai. Sriubą pagal receptą yra būtina pagardinti grietine, tačiau visgi, jei grietinės naudoti nenorite, virimo pabaigoje įpilkite šaukštą citrinų sulčių.

Plačiau
Libanietiškas kvietinių kruopų užkandis – „Tabbouleh“ (tariama „tabúli“)

Šios libanietiškos salotos greičiausiai yra pats populiariausias visų Vidurio Azijos šalių „mezze“, t.y. užkandis. Originaliame klasikiniame recepte šioms salotoms naudojamos tam tikros kruopos, pasaulyje žinomos kaip „Bulgur“. „Bulgur“ gaminamos iš kviečių, vartojimui yra...

Plačiau
Reto gardumo derinys – mėtos ir apelsinai

Pribloškiantis pirmasis gurkšnis ir energijos impulsas visai dienai. Viena taurė šios gaivos užtikrins visą vitamino C paros normą. Jei norite mažiau saldaus gėrimo, įpilkite daugiau vandens arba sumažinkite medaus kiekį.

Plačiau