Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Kokosų pieno užpilas salotoms

Įprasti salotų padažai neretai pabosta: paįvairinimui norisi kažko naujo ir dar neragauto. Šiuo užpilu pagardintoms salotoms nebereikės papildomai jokio aliejaus: jo jau yra kokosų piene.

Plačiau
Baklažanai, užkepti balandų sėklose („quinoa“)

Tai nepaprastai gardus valgis, nukeliantis mus mintimis į tolimąją Pietų Ameriką. „Quinoa“ (tariama – „kinva“, lot. Chenopodium quinoa) arba bolivinė balanda yra kilusi iš Pietų Amerikos šiaurinės dalies, buvo sukultūrinta Titikakos ežero regione Anduose maždaug 5000 metų...

Plačiau
Vegetarinis piemens pyragas - “Shepherd’s Pie”

Klasikinis angliškas kaimiškas grūstų bulvių pyragas su įdaru. Šiaip kepamas su malta aviena ir daržovėmis, tačiau šiuo atveju pyragą įdarysime vegetariniu lęšių ir saldaus pieno varškės įdaru, kuris savo skoniu nė kiek nenusileidžia klasikiniam variantui.

Plačiau
Ryžių lakštiniai su daržovėmis ir sojų kubeliais

Ryžių makaronai pasižymi labai švelniu skoniu, greitai išverda ir sudaro puikų neutralų pagrindą bet kuriam patiekalui. Šiame patiekale ryžių lakštiniai ypatingai darniai dera su žalios spalvos daržovėmis, rytietišką atmosferą sukuriančiais prieskoniais ir sojų kubeliais....

Plačiau
Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Labai kvapnus, margas ir spalvingas ryžių troškinys su baklažanais ir riešutais idealiai tinka tuomet, kai norisi kažko rytietiško. Galite patiekti su kinietiškomis lazdelėmis.

Plačiau
„Tofu“ iešmeliai

„Tofu“ – tai sojų pupelių sūris. Sojų pieną, varškę, sūrį, jogurtą naudoja savo racione veganai, keičiantys jais ne tik gyvulinės kilmės, bet ir pieniškus produktus. Geros kokybės sojų produktai – sveikas, augalinės kilmės baltymais turtingas maistas, galintis suteikti...

Plačiau
Netikra grybienė iš baklažanų ir gruzdintų bulvių

Ši sriuba yra grybų skonio, tačiau yra ruošiama iš baklažanų. Paprastai jogos mityboje grybai yra nevartojami, nes yra tamasinės prigimties (Tamas – neišmanymo, tamsos ir inercijos guna). Grybai auga tamsoje, dėl to juose nėra saulės energijos – pranos, virstančios žmoguje...

Plačiau
Tailandietiški švelniai sūdyti agurkėliai

Tai puikus rytietiškas šaltas užkandis arba garnyras prie karštų valgių ar ryžių patiekalų. Agurkai įsisūdo ir persismelkia skoniu bei aromatu ne greičiau kaip per 6 valandas, dėl to patogiausia pasiruošti iš vakaro. Agurkai šaldytuve išlieka skanūs dar dvi dienas. Iš pradžių...

Plačiau
Tibetietiški vegetariniai „momo“

„Momo“ – tai garuose virti koldūnai arba virtiniai, patiekiami karšti su įvairiausiais padažais, užpilti sultiniu ar pomidorų sriuba. „Momo“ yra nacionalinis Nepalo, Tibeto ir kitų Himalajų regiono tautų valgis. Vegetarinių „momo“ įdaras gali būti daržovinis, bulvių,...

Plačiau