Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru – „Karjalan Piirakkat“

Tradicinis senovinis karelų užkandis - „Karjalan Piirakkat“ šiais laikais yra paplitęs ir mėgiamas visoje Suomijoje. Šių duonelių tešla pagal senovinius papročius buvo minkoma tik iš ruginių miltų, vėliau tešlos ruošimo įpročiai kito: ruginius miltus iš dalies keitė...

Plačiau
Kreminė rausvųjų lęšių ir ryžių sriuba

Kai norisi lengvai, tačiau sočiai ir pilnaverčiai pavalgyti, rinkitės būtent šią sriubą. Kreminės konsistencijos, labai lengvai virškinama ir be galo gardi rausvųjų lęšių ir ryžių sriuba aprūpina organizmą tiek baltymais, tiek ir angliavandeniais. Šios sriubos receptas kilęs...

Plačiau
Pietinės Indijos daržovių troškinys su kokosu – “Aviyal”

Garsus patiekalas iš Keralos, Pietinės Indijos regiono, dažniausiai ruošiamas šventėms. Išskirtinis Pietinės Indijos regiono virtuvės bruožas – dauguma patiekalų yra gardinami kokoso riešutu. Toks ir yra pagrindinis šio patiekalo akcentas – šviežias tarkuotas kokoso riešutas...

Plačiau
Užkepti ryžiai, įdaryti troškintomis daržovėmis - „Biriyani“

Šį nepakartojamo skonio apkepą susiruoškite kepti savaitgalį ar kuomet laukiate svečių. Apkepui paruošti reikia šiek tiek laiko, dėl to paprastą darbo dieną gali jo pristigti. „Biriyani“ reiškia krosnyje užkeptus ryžius, įdarytus įvairiausiais gardžiais įdarais. Šis...

Plačiau
Plovas su „panyru“ ir saldžiais prieskoniais

Saldieji prieskoniai – gvazdikėliai, cinamonas, šafranas - labai dera prie ryžių, o jų saldumą pratęsia geltonosios razinos. Nepaprastai gardus ir spalvingas plovas, galintis paįvairinti Jūsų pietų meniu ir neabejotinai nustebinti svečius.

Plačiau
Ryžių lakštiniai su daržovėmis ir sojų kubeliais

Ryžių makaronai pasižymi labai švelniu skoniu, greitai išverda ir sudaro puikų neutralų pagrindą bet kuriam patiekalui. Šiame patiekale ryžių lakštiniai ypatingai darniai dera su žalios spalvos daržovėmis, rytietišką atmosferą sukuriančiais prieskoniais ir sojų kubeliais....

Plačiau
Skaidri ryžių ir špinatų sriuba - "Palak Chaval Shorba"

Šios sriubos skonis yra lygiai toks, kaip ji atrodo: skaidrus sultinys su baltomis ryžių snaigėmis, žaliomis špinatų juostelėmis, o taip pat ryškiais raudonos paprikos blyksniais. Spalvoti ir sveiki pietūs… Jei neturite ar nemėgstate špinatų, juos galite pakeisti lapiniais burokais...

Plačiau
Kokosiniai ryžiai

Šiam ryžių patiekalui naudojamas šviežias tarkuotas kokoso riešutas – pagrindinis šio patiekalo ingredientas, nulemiantis šio valgio skonį ir aromatą. Džiovintos kokoso drožlės, parduodamos parduotuvėse, šiuo atveju netinka. Ryžiai šiam patiekalui ruošiami pagal senovinį...

Plačiau
Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Labai kvapnus, margas ir spalvingas ryžių troškinys su baklažanais ir riešutais idealiai tinka tuomet, kai norisi kažko rytietiško. Galite patiekti su kinietiškomis lazdelėmis.

Plačiau
Ir maistas, ir vaistas – „Kichari“ (tariama “kičari”)

„Kichari“ reprezentuoja Indiją kaip picos Italiją ar didžkukuliai Lietuvą. Tai be galo sveikas, lengvai virškinamas ir maistingas valgis, kurį sutiksime visuose Indijos regionuose, verdamas jis kone kasdien. Valgis populiariausias paprastos Indijos liaudies tarpe, yra visiškai...

Plačiau