![](client/images/empty.gif)
Ši užtepėlė – pirmoji pagalba prapjovus didelį moliūgą, kai sunku sugalvoti, ką su juo greitai pagaminti. Užtepėlė dėl joje naudojamų keptų paprikų yra lengvo dūmo skonio, dėl moliūgo – salstelėjusi. Galite naudoti kaip užtepą ant skrudintos duonos, kaip padažą kruopų,...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Šioms salotoms naudotos žalios termiškai neapdorotos daržovės: cukinija, moliūgas ir morkos. Tinkamai parinkti pagardai pabrėžia kiekvienos jų individualumą, o trijų daržovių bičiulystę palaiko aromatingas kokosų pieno užpilas.
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Garsus patiekalas iš Keralos, Pietinės Indijos regiono, dažniausiai ruošiamas šventėms. Išskirtinis Pietinės Indijos regiono virtuvės bruožas – dauguma patiekalų yra gardinami kokoso riešutu. Toks ir yra pagrindinis šio patiekalo akcentas – šviežias tarkuotas kokoso riešutas...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Šie virtiniai (tariama „njokki di cuka“) yra puikus naujoviškas pakaitalas gal kiek įgrisusiems makaronams ar varškėčiams. Moliūgo virtinių recepto tėvynė – Šiaurės Italija. Šių mažų skanėstų paslaptis yra orkaitėje keptas, o ne vandenyje virtas moliūgas. Iš vienos...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Žodis „tarkari“ asocijuojasi su bengališka virtuve ir reiškia daržovių „troškinį“ arba „ragu“. Bengalų virtuvė pasaulyje garsėja savo mokėjimu gardžiai paruošti daržoves. Nėra griežtai nustatytų ingredientų šiam patiekalui: naudokite tokias daržoves, kokias...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Stebinanti savo paprastumu sriuba, kurioje nieko negali pakeisti: bet koks papildomas ingredientas ar kitoks paruošimo būdas suardytų tobulą skonių pusiausvyrą.
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Ši kreminė, šilkinė, saldžiarūgštė dėl citrinos ir moliūgo sriuba yra puikus akompanimentas pagrindiniam valgiui, o taip pat lengvas, bet sotus atskiras patiekalas. Sriubai naudojami rausvieji lęšiai (ind. – masoor dal). Šie lęšiai turi daugybę privalumų, lyginant su kitais...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Klasikinis plovas dažniausiai verdamas su ryžiais, tačiau šis variantas irgi labai gardus: ryžius čia keičia grikiai. Kol verda grikiai, jų garuose ištroškinsite daržoves, o šalia paskrudinsite morkas su prieskoniais. Greita ir paprasta. Tik nepamirškite pagrindinio plovo akcento –...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Kuskusas yra tradicinės plačiai paplitusios kruopos Šiaurės Afrikos ir arabų šalyse. Kuskusas yra dirbtinė kruopa: manų kruopos apšlakstomos vandeniu ir senoviniu klasikiniu būdu trinamos delnais, pramoniniu būdu – specialiomis mašinomis, kol sulimpa į mažus gumulėlius. Tada...
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)
![](client/images/empty.gif)
Tai lyg kokie paprikų „balandėliai“, tik vietoje ryžių čia naudojami lęšiai, o paprikos, perpjautos pusiau, kepamos orkaitėje.
Plačiau![](client/images/paging_next.gif)