Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Trinta špinatų ir petražolių sriuba

Žolės žalumo, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai. Chlorofilas, geležis ir vitaminai – štai šios sriubos privalumai. Špinatų...

Plačiau
Špinatų ir „panyro“ maltiniai - "Paneer kofta"

Indijoje tokie maltiniai iš žalių ar virtų daržovių, mirkytų ankštinių, šviežio sūrio ar miltų vadinami „kofta“. Paprasčiau – tai vegetariniai maltiniai ar kotletai. Yra nesuskaičiuojama galybė „kofta“ receptų. Šis variantas be galo tinka su šlakeliu citrinos...

Plačiau
Žirnienė (dalas) su špinatais ir kokosų pienu

Švieži špinatai praturtina ir sustiprina šios tirštos sriubos skonį, kokosų pienas užbalina ir suteikia gaivumo. Tai viena iš mėgstamiausių sriubų jogos stovyklose (retrituose). Patiekite žirnienę su plokščiąja indiška duona arba “samosais”. Žirnius užmerkite šaltame...

Plačiau
Žaliasis „lassi“

Šis ”lassi” (plaktas jogurto gėrimas su vandeniu) yra švelniai žalsvas – jis plakamas su žalumynais, sūdomas ir gardinamas kmyniniu kuminu. Labai tinka prie sočių pietų, nes gerina virškinimą, ypač, jei išgersite kelis gurkšnius pusvalandis prieš valgį. Gaivina karštą...

Plačiau
Chlorofilas šviežiose daržovių sultyse

Švelnios, salstelėjusios ir žalios sultys galėtų tapti kasdieniniu sveikatą ir energiją nešančiu gėrimu. Visos vertingos maistinės medžiagos, esančios daržovėse, šviežiai spaustų sulčių pavidalu įsisavinamos tiesiogiai ir greičiau – organizmui nebereikia įveikti...

Plačiau
Skrudintas saldaus pieno sūris špinatuose – „Palak panir“

Špinatai su namuose gamintu saldaus pieno sūriu ir grietine yra vienas iš pačių populiariausių ir turbūt pačių gardžiausių patiekalų Šiauriniame Indijos regione. Čia pateikiamas greitai paruošiamas variantas su skrudintu sūriu ir grietine. Tačiau yra daugybė šio patiekalo...

Plačiau
Skaidri ryžių ir špinatų sriuba - "Palak Chaval Shorba"

Šios sriubos skonis yra lygiai toks, kaip ji atrodo: skaidrus sultinys su baltomis ryžių snaigėmis, žaliomis špinatų juostelėmis, o taip pat ryškiais raudonos paprikos blyksniais. Spalvoti ir sveiki pietūs… Jei neturite ar nemėgstate špinatų, juos galite pakeisti lapiniais burokais...

Plačiau
Naminiai virtinukai su varške ir špinatais

Tai labai skanūs ir greitai paruošiami virtinukai su špinatais, saldaus pieno varške ir prieskoniais. Apetitą keliančia geltona spalva virtinukų tešlą nudažo ciberžolė. Šiems virtiniams paruošti reikės koldūninės, tačiau jei jos neturite, virtinukus galite daryti šiek tiek...

Plačiau
Špinatų salotos – “Palak ka raita”

“Raita” reiškia pagardą, kuris valgomas kaip padažas, mirkalas ar skystos salotos, o pagrindą sudaro jogurtas ir tam tikri prieskoniai. Šioms skystoms špinatų salotoms ruošti tinka bet kokių rūšių špinatai ar kitokios žalialapės daržovės.

Plačiau
Avinžirniai su špinatais – „Chana palak“

Tegul neatbaido Jūsų toks ilgas šio recepto ingredientų sąrašas. Patiekalą sudaro vos trys pagrindiniai produktai: avinžirniai, špinatai ir pomidorai; visa kita – prieskoniai, suteikiantys valgiui išskirtinį skonį ir aromatą. Patiekalas labai greitai ir lengvai paruošiamas, dėl...

Plačiau