Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Daržovių sriuba su daigintais rausvaisiais lęšiais

Labai paprasta, tačiau gardi daržovių sriuba, verdama su daigintais rausvaisiais lęšiais. Vietoje rausvųjų daigintų lęšių galite rinktis daigintus žaliuosius arba ruduosius lęšius, daigintas spindulines (mungo) pupuoles.

Plačiau
Pietinės Indijos daržovių troškinys su kokosu – “Aviyal”

Garsus patiekalas iš Keralos, Pietinės Indijos regiono, dažniausiai ruošiamas šventėms. Išskirtinis Pietinės Indijos regiono virtuvės bruožas – dauguma patiekalų yra gardinami kokoso riešutu. Toks ir yra pagrindinis šio patiekalo akcentas – šviežias tarkuotas kokoso riešutas...

Plačiau
Žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys - "Matar panir"

Šis patiekalas kilęs iš Šiaurės Indijos Punjab krašto ir puikiai žinomas visoje Indijoje. Priskaičiuojama daugybė šio patiekalo recepto variacijų. Tačiau patiekalo pagrindą visuomet sudaro trys tie patys produktai: žirneliai ir saldaus pieno sūris aromatingame pomidorų padaže....

Plačiau
Bengališkos troškintos daržovės – „Bengali tarkari“

Žodis „tarkari“ asocijuojasi su bengališka virtuve ir reiškia daržovių „troškinį“ arba „ragu“. Bengalų virtuvė pasaulyje garsėja savo mokėjimu gardžiai paruošti daržoves. Nėra griežtai nustatytų ingredientų šiam patiekalui: naudokite tokias daržoves, kokias...

Plačiau
Daržovių košė – “Jarzynka”

Iš tikrųjų tai – paprasčiausia bulvių košė, tačiau daugiau nei pusę jos kiekio bulvės užleido kitoms daržovėms. Kuomet norisi, kad bulvių košė būtų spalvinga, kvapnesnė, kitokio skonio ir mažiau krakmolinga – rinkitės šį variantą.

Plačiau
Tiršta žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Kuo šviežesni žirneliai, kuo mažiau juose krakmolo, tuo skanesnė ši sriuba. Čia puikiai tiks ir šaldyti žirneliai. Sriubą pagal receptą yra būtina pagardinti grietine, tačiau visgi, jei grietinės naudoti nenorite, virimo pabaigoje įpilkite šaukštą citrinų sulčių.

Plačiau
Šviežių špinatų salotos su žirneliais ir pupelėmis

Šios salotos – variantas lengviems pietums. Žirneliuose ir pupelėse – baltymai, špinatuose – chlorofilas, užpile ir žalumynuose – vitaminai. Ko daugiau reikia, kai norisi lengvai užkąsti?

Plačiau
Burokėlių ir daigintų kviečių salotos

Dar vienas puikus patiekalas prisiminimui iš jogos stovyklų (retritų). Šviežiai virtų burokėlių, žirnelių ir daigintų kviečių derinys nepaliko nė vieno abejingo. Šioms salotoms greičiausiai net nereikės duonos – ji jau yra viduje…

Plačiau
Tradiciniai indiški pyragėliai - “Samosa”

Šie trikampiai pyragėliai paplitę po visą Indiją taip plačiai, kad vargu, ar rastumėte gatvelę, kurioje nestovėtų vežimėlis su dideliu puodu įkaitusio sviesto "ghee" ir gausybe jame gruzdančių "samosų". Šalia ant žemės suraitę kojas sėdi šeimininko sūnūs ir žaibišku...

Plačiau
Itališka žirnelių sriuba su naminiais makaronais – „Minestra di Piselli“

Ši sriuba gal tik iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta: išvirta daržovių sultinio (nuoviro) pagrindu su naminiais makaronais, dėl to, nors ingredientų įvairovė ir nedidelė, sriuba yra be galo aromatinga, gilaus, sudėtingo ir daugiaspalvio skonio. Sriuboje naudojami naminiai makaronai,...

Plačiau