Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Tirštos kriaušių sultys su prieskoniais

Šios sultys tirštos, švelnios ir aromatingos, paruoštos iš trintų kriaušių su prieskoniais. Sultys gana greitai tamsėja, dėl to suvartokite ilgai nelaukiant.

Jums reikės:

  • 5 gerai sunokusių kriaušių;
  • 300 ml šalto vandens;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų rudojo cukraus;
  • ½ šaukštelio malto kardamono;
  • ½ šaukštelio malto cinamono;
  • žiupsnelio šafrano.

Ruošimo eiga

 Šafraną sugrūskite prieskonių grūstuvėje ir užpilkite šaukštu karšto vandens. Atidėkite 10 minučių. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklalizdžius ir nulupkite. Sudėkite į kokteilinę, užpilkite vandeniu, supilkite citrinos sultis ir šafrano vandenį, suberkite cukrų, prieskonius, ir viską išplakite iki vienalytės konsistencijos. Patiekite aukštose taurėse su šiaudeliais. Suvartokite ilgai nelaukiant.

Išeiga: 3 porcijos.