Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas

Šis libanietiškas pagardas yra labai įvairiapusis. Jūs galite jį patiekti karštą, galite patiekti ataušusį. Taip pat galite uždaryti stiklainyje ir laikyti šaldytuve net savaitę. Jūs galite patiekti jį kaip atskirą patiekalą su šviežiomis lazdelėmis pjaustytomis daržovėmis (agurkais, japoniniu ridiku, morkomis ir saldžiosiomis paprikomis) arba su skrudintomis duonos lazdelėmis. Moliūgo pagardas taip pat gali būti ir netikėtu naujovišku garnyru prie pagrindinio pietų patiekalo.

Jums reikės:

  • 600 g bet kokios rūšies oranžinio moliūgo;
  • 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 50 ml skystos pomidorų pastos (ne padažo!);
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • šaukštelio "curry" prieskonių mišinio;
  • šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
  • apie 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio;
  • 1,5 šaukštelio kmyninio kumino;
  • ½ citrinos sulčių;
  • „ant peilio galo" aitriosios paprikos miltelių;
  • šluotelės smulkiai sukapotos šviežios petražolės arba kalendros žalumynų;
  • šaukštelio cukraus;
  • žiupsnio druskos.

Patarimas:

  • Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.

Ruošimo eiga

Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite asafetidą ir kmyninį kuminą. Kai kuminas patamsės, sudėkite tarkuotą imbierą, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius. Maišydami kepkite keliolika sekundžių ir sudėkite moliūgą. Suberkite „curry" miltelius, pasūdykite, išmaišykite, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Retkarčiais pamaišykite. Pabaigai suberkite cukrų, supilkite pomidorų pastą ir citrinos sultis. Išmaišykite ir troškinkite atidengtą dar 5 minutes. Jei moliūgas suminkštėjo, bet nesukrito, pertrinkite bulvių trintuve. Patiekite pabarstę sukapotais žalumynais.

Išeiga: 2 porcijos kaip atskiro užkandžio, 3-4 porcijos kaip garnyro.