Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Ryžių lakštiniai su daržovėmis ir sojų kubeliais

Ryžių makaronai pasižymi labai švelniu skoniu, greitai išverda ir sudaro puikų neutralų pagrindą bet kuriam patiekalui. Šiame patiekale ryžių lakštiniai ypatingai darniai dera su žalios spalvos daržovėmis, rytietišką atmosferą sukuriančiais prieskoniais ir sojų kubeliais. Galite pasirinkti ir bet kokias kitas žalios spalvos daržoves - špinatus, žalias paprikas ar Savojos kopūstą.

Jums reikės:

  • 100 g sojų kubelių;
  • 150 g ryžių lakštinių;
  • 150 g šparaginių pupelių, supjaustytų 3-4 cm ilgio gabalėliais (tinka ir šaldytos, prieš naudojimą atitirpinkite);
  • 150 g pusmėnuliais supjaustytos cukinijos;
  • 150 g brokolių žiedynų;
  • 3-4 šaukštų sojų padažo;
  • 3-4 šaukštų ryžių arba kukurūzų aliejaus;
  • šaukšto skrudintų sezamų aliejaus;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • apie 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
  • pusės raudonos aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai supjaustytos;
  • šaukšto citrinos sulčių;
  • po žiupsnį druskos sojos kubeliams ir ryžių makaronams virti.

Ruošimo eiga

Sojų kubelius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakelio. Išvirusius nukoškite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite ryžių arba kukurūzų aliejų, suberkite asafetidą, sudėkite aštriąją papriką ir imbierą. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, sudėkite šparagines pupeles. Kepkite pupeles maišydami 3-4 minutes. Sudėkite cukinijas, brokolius, sojų kubelius, įpilkite kelis šaukštus vandens, išmaišykite ir troškinkite uždengę keptuvę ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės. Tuo metu puode užvirkite vandenį, pasūdykite žiupsniu druskos ir sudėkite ryžių lakštinius. Virkite 3 minutes arba pagal nurodymus ant pakelio. Išvirusius nukoškite. Daržoves pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, supilkite sojų padažą, sezamų aliejų ir citrinos sultis. Sudėkite išvirusius lakštinius, viską gerai išmaišykite. Troškinkite uždengę keptuvę dar kelias minutes, permaišykite. Patiekite dar karštą su sojų padažu. Prie šio patiekalo puikiai tiks žalios salotos iš įvairių rūšių salotų lapų ir žalumynų.

Išeiga: 4 porcijos.