Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šviežių abrikosų uogienė

Vasaros pabaigoje ateina abrikosų metas. Jei nusipirkote šių skanių aromatingų vaisių, ir dėl kokios nors priežasties visų nesuvalgėte, galite išsivirti puikios aromatingos uogienės. Abrikosų uogienė yra labai plataus panaudojimo: ji tinka pyragams kepti, ledams ar naminiam jogurtui pagardinti, ja galite užpilti blynus ar virtinius. Galite ir šiaip pasmaližiauti: abrikosų uogienė - puikus desertas, pavyzdžiui, prie arbatos. Ši uogienė skirta greitam suvartojimui - šaldytuve išsilaiko šviežia apie 2-3 savaites. Jei norite pasiruošti šios uogienės žiemai, laikykitės to paties recepto, tik tuomet sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius.

Jums reikės:

  • 1,5 kg abrikosų;
  • 700 g cukraus (skaniau su ruduoju cukranendrių);
  • 200 ml vandens;
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • 2-3 džiovintų apelsinų arba citrinų žievelių.

Ruošimo eiga

Abrikosus nuplaukite, padalinkite pusiau ir išimkite kauliukus. Abrikosų puseles sudėkite į storasienį puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Vandeniui užvirus suberkite cukrų ir pagardinkite maltais gvazdikėliais bei citrusų žievelėmis. Virkite retkarčiais pamaišydami 1 valandą ant nedidelės ugnies. Uogienę dar karštą supilstykite į stiklainius ir užsukite. Ataušusius sudėkite į šaldytuvą.

Išeiga: apie 1,3-1,5 l uogienės.